Sezon sonunda Fenerbahçe'den ayrılma kararını açıklayan Hollandalı yıldız Dirk Kuyt, "Bu benim için bir elveda değil. Futbolcu olarak buradan ayrılıyorum. Duygularım ve dileklerim her zaman bu kulüple beraber olacak. Herkese gösterdikleri sevgi için teşekkür ediyorum. Bu sezon şampiyon olmayı hep birlikte başaracağız.” dedi. Tecrübeli oyuncu, ayrılık kararında Çaykur Rizespor maçının ardından sarı lacivertli kafileyi taşıyan otobüse yönelik yapılan silahlı saldırının herhangi bir etkisi olmadığını dile getirdi.

    Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu ile Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt Fenerbahçe TV’de yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldular. İkili Kuyt’ın sezon sonunda Fenerbahçe’den ayrılma kararını açıkladı.

MAHMUT USLU: KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

Kuyt’ın ayrılık kararı ile ilgili Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, “Bu olaylardan sonra dün eşlerle birlikte yemek organize edildi. Kendisinin menajeri ile birkaç kez görüştük. Başkan’a ailesi ile birlikte bir karar aldığını söyledi. Çok önemli bir oyuncu kararına saygı duyuyoruz. Bu tür haberleri basından duyuluyordu. Kuyt, dün akşam başkanla konuştuktan sonra facebook hesabında açıklama yaptı. Takımı şampiyon yapıp öyle gidecek. Biz önce Kuyt’a yaptığı hizmetlerden dolayı ve önümüzdeki sezon planlaması için de teşekkür ediyoruz. Başkan, ‘ileride de başka şeylerde de beraber olabileceğimizi’ söyledi." şeklinde konuştu.

DİRK KUYT: BU SEZONUN SONUNDA FENERBAHÇE’NİN FUTBOLCUSU OLMAYI BIRAKIYORUM

    Kendisi için Fenerbahçe’den ayrılmanın zor bir karar olduğunu söyleyen Hollandalı oyuncu, “Son derece duygusal bir karar. Bununla ilgili çok uzun süre düşündüm. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum. Ben ve ailem buraya geldiğimizden günden itibaren bu kulübün bir parçası olarak hissettik kendimizi. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek birisi olarak, çok fazla fırsatı olan birisi olarak; Amerika’dan Avrupa’dan da çok fazla teklif aldık. Fenerbahçe’yi çok sevdik, seviyoruz. Ya Fenerbahçe’de kalacaktım ya da evime dönecektim. Ben 9 yıldır yurt dışında futbol oynuyorum. Ailemle eve dönme vaktinin geldiğini hissettik. Hollanda’da benim takımım Feyenoord. Bir gün bir fırsatım olursa orada oynamak istediğimi söyledim. Dün akşam başkanımla yaptığım toplantı benim için son derece duygusaldı. Bana söyledikleri bir hediye gibiydi. Kulüp gelecek yılda benim burada kalmamı istiyordu. Bu teklife hayır demem zordu. Bana başkanımız çok büyük saygı gösterdi. Bu beni çok duygulandırdı. Bu sezonun sonunda Fenerbahçe’nin futbolcusu olmayı bırakıyorum. Ne zaman bu kulübe yardımcı olabileceksem bu benim için keyiften de ötesi olacak. Dün başkanımızın söylediği en önemli söz; ‘ne zaman istersen Fenerbahçe’nin kapıları sana açıktır.’ dedi. Benim ve ailem için de onun bu sözleri çok anlam ifade ediyor. Bu kararı şu an açıklamanın önemli olduğunu düşündüm. Bunu yüz yüze başkana söylemek önemliydi. Bu kararımı başkasından duymasını istemiyordum. Ben artık tamamen futbola konsantre olacağım. Buradan bir şampiyonlukla ayrılabileceğim. Bu sezon tekrar şampiyon olmak, 4. yıldızı takmak ve takımı Şampiyonla Ligi’ne taşımak benim en büyük kariyerim olacak Fenerbahçe’de.” açıklamasında bulundu.

"KARARIMDA SALDIRININ HİÇBİR ŞEKİLDE ETKİSİ OLMADI"

Otobüse düzenlenen silahlı saldırının bu kararında hiçbir etkisinin olmadığının altını çizen Kuyt, “Hiçbir şekilde etkisi olmadı. Çünkü belki yaklaşık 2 hafta önce ailemle bu kararı aldım. Daha önceden söylediğim gibi, başkanla yüz yüze konuşmak istiyordum. Bu nedenle uzun sürdü. O gece yaşanalar ise felaket. Bu sadece Fenerbahçe’nin sorunu değil. Bu Türk futbolunun sorunu. 3 yıldır bu ülkede futbol oynuyorum. Burada futbolun ne anlama geldiğini görebiliyorum. Bir araya gelip bununla ilgili hep beraber bir şeyler yapmalıyız. Hep birlikte bir mesaj vermeliyiz. Öyle bir mesaj vermeliyiz ki böyle bir şey bir daha olmasın. Bir çözüm bulabiliriz. Kararıma bu olayın hiçbir şekilde etkisi olmadı. Sorunla yüzleşmek zorundayız ve çözmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

DİRK KUYT: BU BENİM İÇİN BİRE ELVEDA DEĞİL

Hollandalı yıldız, sözlerini şöyle sürdürüd:
    "Buraya gelmeden önce çok fazla hikayeler dinledim. Sözleşmeyi imzaladığım o günü dün gibi hatırlıyorum. Stada geldiğimizde 10 bin kişi oradaydı. İnanılmazdı. Sadece sözleşme imzaladığım anı görmeye gelmişlerdi. Kulübü ve taraftarı seveceğimi o an anladım. O günden bugüne çok fazla şey yaşadım. Benim içimde çok fazla değişimler oldu. Çok fazla başarılar elde ettik. Ben buraya sadece futbol oynamaya gelmedim. Bu sayede Türk insanı ve kültürünü tanıdım. Çok fazla güzel arkadaşlıklar edindim. Gelecek sezon Fenerbahçe’de futbol oynamayacağımı duyurduğumda çok insanın üzüldüğünü gördüm ve bu beni de üzdü. Aslında bu güzel bir şey. İnsanlar üzgün ve duygusalsalar, bu çok güzel bir bağlantı. Bu benim için bir elveda değil. Futbolcu olarak buradan ayrılıyorum. Duygularım ve dileklerim her zaman bu kulüple beraber olacak. Herkese gösterdikleri sevgi ve için teşekkür ediyorum. Bu sezon şampiyon olmayı her birlikte başaracağız." şeklinde konuştu.

    Baskı altında oynamaya alışkın olduğunu dile getiren Kuyt, "Her zaman baskıya alışığım. Bu sayede elimden gelenin en iyisini yapma imkanı buluyorum. Bu yıldan çok eminim. Sadece kendimden değil takıma ve herkese inanıyorum. Bu ekiple şampiyon olacağımıza inanıyorum." diye konuştu.