Fenerbahçeli Dirk Kuyt, önlerinde 11 tane final maçının kaldığını kendisinin ve kulübün rüyasının şampiyon olup dördüncü yıldızı kazandırmak olduğunu söyledi.



Can Bartu Tesisleri'nde yapılan antrenmanın bitiminde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Hollandalı oyuncu, geçtiğimiz pazar günü Galatasaray karşısında muhteşem bir galibiyet aldıklarını hatırlatarak, "Derbi galibiyeti almak muhteşem bir histi. Böyle galibiyetleri diğer galibiyetlerden daha fazla uzun süre kutlamak normaldir. Umarım taraftarları mutlu edebilmişizdir. Tabii ki şu mesajı vermek de lazım. Bu maç artık geride kaldı. Ligin geride kalan kısmını unutmak zorundayız, sezon yeni başlıyor. Önümüzde oynanacak 11 tane final maçı var. Benim ve kulübün rüyası bu takıma 4. yıldızı kazandırmaktır." diye konuştu.



Süper Lig'de son 11 haftaya girilirken yaşanan şampiyonluk yarışı hakkında da değerlendirmelerde bulunan tecrübeli oyuncu, "Son derece heyacan verici bir dönem olacak. Sanırım çok uzun zamandır böyle bir dönem yaşanmadı. Üç takım birbirine çok yakın ve şampiyonluk yarışındalar. Bizim takım kendini iyi hissediyor. Bununla ilgili çok uzun saatler konuşabiliriz ancak bunu sahada göstermek lazım." dedi.



Bir basın mensubunun, 'Galatasaray maçında gol atacağını hissettin mi ?' sorusuna ise Kuyt, "Biliyorsunuz ben her zaman gol atabilecek fırsatları bulan bir oyuncuyum. Hiçbir şekilde bencil bir oyuncu da değilim. Mehmet Topal'dan çok iyi bir pas geldi. Muslera'nın sağına şut atabilecek fırsatı buldum. Benim için küçük bir alan vardı. Allah'a şükürler olsun. Yeterli bir alandı." diye cevap verdi.



"FENERBAHÇE'DE KİMİN GOL ATTIĞI ÖNEMLİ DEĞİL"



Fenerbahçe'de kimin gol attığının önemli olmadığını dile getiren Hollandalı yıldız, takımdaki her arkadaşı gibi kendisini için de önemli olan şeyin Fenerbahçe'nin şampiyonluğu olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:



"Takımımız başarılı olmak için herkes elinden geleni yapıyor. Bizim için kimin gol attığı önemli değil. Golü ister ben, ister Webo, ister Sow, ister Emenike atsın hepimiz aynı mutluluğu yaşıyoruz. Rakiplerimizde oynayan Demba Ba ve Burak Yılmaz çok gol atıyor. İnsanlar bu oyunculardan bahsediyor. Onlara sorsanız, 'gol kralı olmayı mı yoksa şampiyon olmayı mı istersiniz' deseniz cevapları basit olacaktır. Benim için önemli olan şey şampiyon olmaktır."



"SNEİJDER BENİ TEBRİK ETTİ"



Öte yandan sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da oynanan ve Galatasaray'ın iki golünü atan yakın arkadaşı Sneijder'i o maçtan sonra tebrik ettiğinin hatırlatılması ve bu maçtan sonra da Sneijder'in kendisini tebrik edip etmediği sorusuna ise Kuyt, şöyle cevap verdi:



"Geçtiğimiz pazar 90 dakikalığına Sneijder ile en büyük rakip konumundaydım. Maçtan önce maçtan sonra birbirimizle her zaman konuştuk. Birbirimize her zaman saygılıyız. Ligin ilk yarısındaki maçta Sneijder iki gol attı ve maçı kazandılar. Ben de kendisini tebrik ettim. Tabii ki acı çektim her zaman saygı göstermek lazım. Sneijder çok iyi profesyonel pazar da benim ona yaptığımın aynısını yaptı. Maçtan sonra birbirimizi gördük beni ve çocuklarımı da tebrik etti. Bizim sahip olmamız gereken değer bu olması gerekiyor. Sahada bir kavga var ama sahanın dışında birbirimize saygı göstermek lazım. Umarım bu herkes için mesaj olabilir."



BÜYÜYE İNANIYOR MU



Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan derbi maçta Burak Yılmaz'ın aşırtma vuruşunda topun havada iki defa sektiği pozisyon için Türkiye'de büyü yorumu yapıldığı ve kendisinin büyüye inanıp inanmadığı sorusuna ise Dirk Kuyt, şöyle cevap verdi:



"Futbol bazen tuhaf bir oyun. Futbolda çok küçük detaylar büyük farklar oluştaribiliyor. Benim kaçırdığım bir gol pozisyonunda ayağım 5 cm daha büyük olsaydı bir gol daha atabilirdim. Saha biraz daha geniş olsaydı Burak Yılmaz aşırtma vuruşunda golü atabilirdi. Futbol oyununun güzelliğinin burada olduğunu düşünüyorum. Benim kendi adıma tek bir stratejim var. Ne kadar pozisyon kaçırdığınız, ne kadar şanssız olduğunuz farketmez. Asla pes etme."



FENERBAHÇE'DEKİ GELECEĞİ



Sezon sonunda Fenerbahçe'de kalıp kalmayacağı veya Feyenoord'a transfer olacağı söylemlerine ise tecrübeli oyuncu açıklık getirirken, "Hollanda basınına da aynısını söyledim." diyerek, şöyle konuştu:



"Benim için en önemlisi şu an Türkiye şampiyonluğunu kazanmak. Benim tek düşüncem bu sezonu şampiyon tamamlamaktır. Herşeyi bir kenara bırakıyoruz. Şampiyon olmak için herşeyi kenara bırakmış durumdayım. Milli takım arası geldiğinde geleceğim ile ile ilgili daha detaylı bilgiler verebilirim. Artık milli takımda da forma giymiyorum. Bu maçta Türkler korkmasın. Şaka bir yana uzun vadeli geleceğimi düşünmek için biraz daha vaktim var. Kararım netleşirse söylerim. En önemlisi şu anda içinde bulunduğumuz durumdur."