Deplasmanda Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor'u 24-0 yendikleri maçtan sonra zafer işareti yaptıkları gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından disipline sevkedilen Diyarbakır Büyükşehir Belediysporlu (Amedspor) oyuncular, doğulu oldukları ve kendilerini çekemedikler için cezalandırıldıklarını iddia etti.
    Türkiye Kadınlar 3. Futbol Ligi'nde mücadele eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor (Amedspor) hafta sonu Erzincan’da oynanan maçta Samsun takımı Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor'u 24 - 0 farkla yendi. Maçtan sonra zafer işareti yaptıkları gerekçesiyle TFF Disiplin Kurulu'na sevk edilen kadın futbolcular Cihan Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.
     Disipline sevk edilen takım kaptanı Güzide Alçu, milli takım oyuncusu olduğunu hatırlatarak, “Hafta sonu tatsız bir olay yaşadık. Bizi çekemiyorlar, kıskanıyorlar, bize bir çirkeflik yaptılar. Birçok oyuncumuzu cezalandırmaya yöneldiler.” dedi.
    Takımın kaptanı, çok başarılı bir takım olduklarını belirterek, “Oynadığımız maçlarda sadece 2 beraberlik aldık, hiç yenilgimiz yok. İkinci Lig'e çıkacağız” dedi. Hafta sonu tatsız bir olay yaşadıklarını anlatan Alçu, “Doğulu olduğumuz için bizi çekemiyorlar kıskanıyorlar, bize bir çirkeflik yaptılar. Birçok oyuncumuzu cezalandırmaya yöneldiler.” diye konuştu.

ARKADAŞLARIMIZ MİLLİ TAKIMI ÇAĞRILMIYOR BUNDAN ÇOK RAHATSISIZ

    Milli takıma gidecek çok sayıda oyuncu arkadaşının olduğunu ve kendisinin milli takım oyuncusu olduğunu kaydeden Güzide lçu, "Kalkıp böyle çirkeflikler yapıyorlar madem biz doğudaysak niye alınmıyorlar diye merak ediyor arkadaşlar. Çünkü bazı arkadaşlarımızın kimliğinde doğum yeri Lice yazıyor o Lice’den dolayı alınmıyor. 4 senedir ismi var ama çağırılmıyor, biz bundan çok rahatsızız.” şeklinde konuştu.

GAZİANTEP’TE VE MİLLİ TAKIMDA OYNAYAN ARKADAŞLARIMIZ VAR

Futbolculardan Nureysa Aka ise Samsun’la yaptıkları maçta 24 gol gibi büyük skorla öne geçtiklerinden sonra gerginliğin yaşandığını belirtti. Aka, “Maçta 24 golden sonra üstümüze gelmeye başladılar. Oyunda bize tahrik edici laf atıyorlardı, oyunda soğutmaya çalıştılar, ‘pis Kürtler’ dediler, biz üstümüze almıyoruz zaten sıkıntı yok bizim için Kürt olduğumuz için kendimizle gurur duyuyoruz. Onlara seslenmek istiyorum bizi öyle sanmasınlar bizim takımda Kürt olarak gidip orada arkadaşlık kuran çok insanlar var. Bizim takımda giden arkadaşımız Gaziantep’te oynuyor, milli takımda oynuyor. Bunu yapmaları çok saçma. İlk başta samimiydiler ama 24 golden sonra açığa verdiler kendilerini.” şeklinde konuştu.

TEKNİK DİREKTÖR İÇLİ: KENDİNİ BİLMEZ GÖREVLİLER BAŞARIYI HAZMEDEMEDİ

    Takımın teknik direktörü Kadir İçli ise çocukların çok başarılı olduğunu ve önlerinin kesilmemesi gerektiğini kaydetti. İçli, “ Çocuklarımız batıdaki arkadaşlarıyla iyi bir diyalog kurmuşlar. Bazı yöneticiler bazı görevliler böyle siyasi olayları futbola karıştırmasınlar. Bu hafta maç bitiminde bizim sporcular, rakip takımın sporcuları elle ele sahayı terk etmeye çalışırken bazı kendini bilmez görevliler bizim sporcuların o sevinçlerini hazmedemediler.” dedi. İçli, “Futbol dostluk ve kardeşlik diyoruz, gelen takımları da yanı şekilde karşılıyoruz, yönetimin aldığı karar gelen misafir takımı çiçeklerle karşılanacak.” diye konuştu. Gittikleri yerlerde de aynı şekilde karşılanmayı beklediklerini anlatan Teknik Direktör İçli, “Ama maalesef bu hafta bazı kötü olaylar oldu. Onu da federasyon sağolsun düzeltti, kendilerine teşekkür ederim. Futbol başka siyaset başka. Çocuklar futbol oynamaya geliyorlar, spor yapmaya gidiyorlar diğer takımlardaki arkadaşlarıyla sosyal medyada diyalogları süper. Hatta batıdaki arkadaşlarıyla iyi bir diyalog kurmuşlar. Bazı yöneticiler bazı görevliler böyle siyasi olayları futbola karıştırmasınlar. Bu hafta maç bitiminde bizim sporcular rakip takımın sporcuları elle ele sahayı terk etmeye çalışırken bazı kendini bilmez görevliler bizim sporcuların o sevinçlerini hazmedemediler. Normaldir çocuk Kürtçe şarkı söyler, normal bir şeydir. Yapmadılar ama zafer işareti yapsa bile zafer işareti bugün bütün dünyada gol atan sporcuların en sempati duyduğu bir işarettir.” ifadelerini kullandı.