Pınar Karşıyaka’nın Türkiye Basketbol Ligi’nde 28 yıl sonra şampiyon olmasında büyük katkısı olan takımın oyun kurucusu Bobby Dixon, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından taraftara veda mesajı yayınladı. Fenerbahçe ile anlaşan yıldız oyuncu, veda mesajında, hayatının en güzel günlerini Karşıyaka'da geçirdiğini belirtti. Dixon, taraftarın sosyal medyada ayrılmasıyla ilgili sitem dolu mesajlarına üzüldüğünü belirtirken, Türk vatandaşı olarak aldığı yeni ismi Ali Muhammed şeklinde imzaladı.

Dixon veda mesajında şu ifadelere yer verdi; "3 muhteşem yıldır Pınar Karşıyaka'dayım. Bu kulüp benim için hep iyi geldi ve 3 yılda hiçbir maçı kaçırmadım. Asla şikayetçi olmam. Oynadığım zaman her maçımı son maçımmış gibi oynadım. Yaptığım ve ölene kadar yapacağım sporla ilgili tutkuluyum. Bu sadece bir oyun ama bu oyun benim hayatımı kurtardı. Taraftarı çok sevdim. Burada 3 yılda Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve lig şampiyonluğu kazandım. Muhteşem bir dünyada burada kalmak ve yaptığımız güzel şeye devam etmek isterdim Ama ne yazık ki bu profesyonel hayat. Bakmam gereken bir ailem var. Kendim ve ailemin geleceğini güvenceye almakla ilgili kararım nedeniyle insanların söylediklerine kırıldım. Her zaman Karşıyaka'yı seveceğim. Burası benim ikinci evim. Umarım hepiniz anlarsınız ama anlamasanız da sizi hala seviyorum."

MİLLİ TAKIMAD FORMA GİYECEK

Pınar Karşıyaka’nın 28 yıl sonra Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu olmasında büyük katkısı bulunan yıldız oyuncu, A Milli Takım'da forma giyecek ilk siyahi oyuncu olmaya hazırlanıyor. Dixon, şampiyonluk sonrası ücretini 3'e katlayıp Fenerbahçe'yle anlaştı. ABD'nin Chicago kentinde bir merdiven basamağında dünyaya gelen Dixon’un hayatı oldukça güçlükler içinde geçti. Hem çeşitli işlerde çalışıp hem de okumaya çalışan Dixon, basketbol sayesinde hayata tutunup Troy Üniversitesi'ne girdi. Polonya, Fransa ve İtalya'da oynadıktan sonra 3 yıl önce 220 bin dolar ücretle Pınar Karşıyaka'ya transfer olan yıldız oyuncu, Karşıyaka'dan ikinci sezonda 350 bin dolar, bu sezon ise 410 bin dolar ücret alarak kulüp tarihinin en pahalı yabancısı oldu.

Dixon, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve ligde şampiyonluk kupasını kaldırırken normal sezonun sayı kralı oldu, finallerin en değerli oyuncusu seçildi. A Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman'ın geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonası için devşirme oyuncu olarak seçtiği Dixon, Türk pasaportunda Ali Muhammed adını istedi. Performansıyla tüm ülkenin dikkatini çeken oyuncu, yıllık 1.2 milyon dolardan 2.4 milyon dolara Fenerbahçe'yle 2 yıllık anlaştı.