Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan, sarı-lacivertliler için güzel bir sezon olacağına inandığını söyledi.
Riva’da bulunan Türkiye Futbol Federasyonunda yapılan 2016-2017 fikstür çekiminin ardından Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Doğan, basın mensupların açıklamalarda bulundu.
Türkiye’de yaşanan son olaylar hakkında açıklamalarda bulunan Doğan, "Son birkaç gündür ülkemizde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden, şehit olan vatandaşlara Allah’tan rahmet diliyorum. En kısa sürede huzur ortamına kavuşmasını temenni ediyorum. Diğer arkadaşlarımızın da söylediği gibi Türk sporunun lokomotifi olan kulüpler olarak bizler de bu huzur ve barış ortamına katkıda bulunmalıyız. İnşallah ülkemizde olan bu uzlaşma ortamının Türk sporuna da sirayet edeceğini ve dostluk çerçevesinde bir sezon geçireceğimizi umuyorum" dedi.
"Eksik bölgelere gereken transferleri yaptık"
Basın mensuplarının ilk yarıda bütün derbileri kendi evinizde oynayacaksınız bu dezavantaj olur mu? sorusuna ise Metin Doğan, şöyle cevap verdi:
"Fikstür dezavantajını avantaja çevirmek kulüplerin elinde. Burada sahada gösterilecek olan performans önemli. Ben onu bir dezavantaj olarak görmüyorum. Fenerbahçe olarak eksik bölgelere gerekli transferleri yaptık. Gerekli takviyeleri de yapacağız. İnanıyorum ki Fenerbahçe için güzel bir sezon olacak. Uzlaşma ortamının oluştuğu bir dönemde diğer kulüplerle birlikte güzel bir sezon geçirmemizi umuyorum. Hayırlı olsun diyorum."
"Turgay Şeren Türk futboluna mal olmuş çok önemli bir şahsiyet"
Fenerbahçe’nin, 2017-2018 sezonunda Lefter ya da Can Bartu’nun isminin kullanılması için Türkiye Futbol Federasyonuna yapılan başvurunun da hatırlatılması üzerine Doğan, "Turgay Şeren, Allah rahmet eylesin, çok önemli bir sporcu ve bizlerin de saygı duyduğu bir isim. Galatasaray Kulübü’nün Türk futboluna mal olmuş çok önemli bir şahsiyet. Saygıyla anıyorum kendisini. İnanıyorum ki federasyon, 3 büyüklerin ve Türk futboluna emeği geçmiş kişilere gerekli özeni gösterip olması gerekeni yapacaktır diye inanıyorum” ifadelerini kullandı.