Yapımı süren Doğanlar Stadı zemininin çim tohumları düzenlenen mini törenle atılırken, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 29 Ekim’de çocuk turnuvasıyla zemin açılışını yapacaklarını, lig maçlarının ise Ocak ayından itibaren oynanacağını söyledi.

Bornova Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapımını tamamlama aşamasına getirdiği Doğanlar Stadı’nda tribün ve çevre inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, oyun zemin alanı drenaj ve tesfiyesi UEFA standartlarında gerçekleşen tesise çim tohumu ekimi de bugün düzenlenen mini törenle yapıldı.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, kulüp yönetim kurulu üyesi Barış Orhunbilge, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi meclis üyeleri, stadın yapımında görev alan mühendisler ve zemin çalışmalarında aktif rol alan Altınordu Tesisleri’nden de sorumlu FBK şirketi yöneticilerinin de katıldığı törende futbolseverlere müjdeli haberler verildi.

"ŞAMPİYONLUKLAR KAZANILSIN"

Belediye Başkanı Olgun Atila, ilklerin semti Bornova’ya Avrupa standartlarında bir stat kazandırmak için büyük bir çalışma temposu içinde olduklarını belirterek, "Bir ton olarak ekilen riviera tipi bermuda grass çim tohumları sıcak iklimlere uygun bir yapıya sahip ve 15 gün içinde filizlenmeye başlayacak. Bir ay sonra da ilk biçimi yapılacak ve 3 ay sonra da futbol oynamaya uygun hale gelecek." derken, statla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"İlk etapta stadımız 6.700 seyirci kapasiteli olacak. İkinci etabın tamamlanmasından sonra ise 2 bin kişilik portatif tribünlerle birlikte 12 bin 500 seyirci rahatlıkla maçları izleyebilecek. Amacımız İzmir’e yakışır bir stat yapabilmek. Burada İzmir kulüplerimizin şampiyonluklarını yaşamak, tarihi anlarına tanıklık etmek istiyoruz. Işıklandırma gibi ikinci etap işlerinin yapımıyla ilgili projeler de Bornova ve Büyükşehir Belediye meclislerinden geçti. En kısa sürede bunlar da tamamlanacak. Pasolig sisteminin de kurulmasının ardından Ocak ayından itibaren burada lig maçları rahatlıkla oynanabilir."

"TEK ROTAMIZ DOĞANLAR, METİN OKTAY HEYKELİ DİKİLECEK"

Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise stat zeminiyle ilgili Göztepe ve Bornova Belediyesi ile ortak hareket ettiklerini belirterek, "Güçlerimizi birleştirince ortaya güzel tablolar çıkıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda burada Altınordu, Göztepe, kardeş kulübümüz Atletic Bilbao ve Bornova Karması U10 takımları mini turnuvada karşılaşacaklar, zeminin de açılışı gerçekleşecek. Ligin ikinci yarısından itibaren Altınordu olarak maçlarımızı bundan böyle Doğanlar Stadı’nda oynayacağız." dedi.

Özkan, yanında getirdiği Metin Oktay’ın bir kafa golü fotoğrafını da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya göstererek, "İzin verirseniz, Doğanlar Stadı’nın girişine Metin Oktay’ın bronz bir heykelini yaptırmak ve armağan etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Atila, Özkan’ın bu jestine teşekkür ederek, "Bu teklifiniz bizi çok sevindirdi. İzmir’in sembolü Metin Oktay’ın ilk kez heykeli dikilmiş olacak. Stada gelen futbolseverler onu saygıyla anacak. Meclis kararıyla isteğinizi onaylarız." şeklinde konuştu.

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan, daha sonra Atatürk Stadı’nda Türkiye’nin en önemli saha yapım şirketi FBK Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Kuvvetli ile incelemelerde bulundu. 15 gün içinde yeni çimlerin serileceği haberini alan Özkan, "Bu gelişme sevindirici. Ancak stadın kapalı tribün ile diğer inşaatları için zamana ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Tek istediğimiz 20 Eylül’deki Alanya maçımıza kadar bu tesisin dört dörtlük yetişmesi. Gerekirse iç sahadaki Samsunspor ve 1461 Trabzon maçlarımızı deplasmanda oynarız." diye konuştu.