TBMM Doping Komisyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, yapacakları çalışma ile dopingle mücadeleye hapis cezası getirileceğini söyledi.

Geleneksel olarak düzenlenen TSYD 52. Yıl Sporun Zirvesi Semineri'ne katılan TBMM Doping Komisyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, dopingle mücadele konusunda Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Doping için hapis cezasının gündemde olduğunu ifade eden Bak, "TBMM’de doping açısından şu var. Önümüzdeki yasama yılında dopingle mücadele yasasının yasalaşması için çalışacağız. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özellikle doping maddelerini temin edenlerin sporculara ticaretini yapanların hapis cezası ile cezalandırılması önemli bir konu. Öte yandan yeni kurulacak olan dopingle mücadele ajansı veya kurumu diyelim daha etkin mücadele sağlaması için özerk bir yapı kazandırılması bu iki madde çıkacak yasa içerisinde ki önemli hususlar.’’ dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın bu konu ile ilgili hazırlığı olduğunun altını çizen Bak, "Muhtemelen meclis gündemine taşıyacaktır. Bizim de komisyon üyesi arkadaşlarımızla beraber bir hazırlığımız var. Bunlar birleştirilerek meclis gündeminin uygun olduğu bir dönemde bunu yasalaştırmak için bütün siyasi irade görev alacaktır." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Zaten sporla ilgili bir konuda tüm siyasiler bir araya geliyor. Komisyon kurulmasında da tüm siyasi partiler destek verdi. Dopingle ilgili yasanın çıkmasına da destek vereceklerdir. Dolayısıyla 2015 yılında sporun kanseri olan dopingle mücadelenin etkin bir şekilde yapılabilmesi için bunları görüşeceğiz. Doping maddesi temin eden, ticaretini yapan ve sporcuya veren kişiler, şirketler veya örgütler her neyse bu yapıyı cezalandırmamız gerekiyor. Hapis cezası söz konusudur. Teklifte 2 ile 5 yıl arasında değişiyor. Türk Ceza Kanunu’na bu konuyla ilgili bir madde eklenecek."