Borussia Dortmund UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk mücadelesinde İtalya'nın Juventus takımına 2-1 yenilmesine rağmen rövanş için umutlu. Sarı siyahlılarda tek üzüntü yedikleri gollerde savunma hatalarının ön plana çıkması oldu.

Maçla ilgili açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam Jürgen Klopp, ilk yarıdaki iyi oyunlarına rağmen maçı kazanmaya yetecek oyunu ortaya koyamadıklarını itiraf ederken, Juventus'un galibiyeti hak ettiğini söyledi. Klopp ayrıca kendi savunmasınıda eleştirimeyi ihmal etmedi ve çok kolay gol yediklerini vurguladı. Evlerinde oynayacakları rövanştan daha umutlu olduğunu ifade eden 47 yaşındaki teknik adam, "İçerdeki maçta hatalarımızdan ders alarak çıkacağız. Taraftarın desteğiyle iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum." dedi.

Borussia Dortmund ile Juventus arasındaki UEFA Şampiyonlar Ligi rövanş maçı 18 Mart Çarşamba günü Signal İduna Park'ta oynanacak.

ŞAHİN: İKİ GOLDE ÖNLENEBİLİRDİ

Maçtan sonra Alman basınına konuşan Borussia Dortmund'un yıldız oyuncusu Nuri Şahin, yedikleri iki golünde önlenebilir olduğunu dile getirdi. Juventus'un iyi bir takım olduğunu belirten Şahin, "İki can sıkıcı gol yedik. Bu goller önlenebilirdi. Juventus'un iyi ve zayıf yönlerini iyi analiz etmiştik. İkinci yarı bir gol daha bulabilseydik herşey daha farklı olabilirdi. Ama şunuda unutmamak gerekir Juventus gerçekten iyi bir ekibe sahip. Son üç maçta önlenebilir goller yedik." dedi.

İkinci yarıda birazda cesaretli olmaları durumunda bir gol daha bulabileceklerini dile getiren Şahin, "Yenilen gollerin hepsi moral bozucu. Çok mutsuzda değilim. Juventus'un yenilebilecek bir takım olduğunu ve bunu bizim yapabileceğimizi gösterdik. Oyun için bir planımız vardı. Yenilen iki gole kadar bunu iyi uyguladık." diye konuştu.