Dünya Güreş Şampiyonası'nın serbest stil müsabakalarına devam edilirken 70 kilo güreşçimiz Yakup Gör çeyrek finale yükseldi.

ABD'nin Las Vegas şehrinde devam eden Dünya Güreş Şampiyonası Serbest Stil müsabakalarında mindere çıkan 70 kilo güreşçimiz Yakup Gör sabah seansında ilk turda Romen Nicolae Cojocaru ile karşılaştı. Sürekli oyun arayan Yakup Gör, rakibinin pasif güreşmesi sebebiyle ihtar puanıyla ilk devreyi 1-0 önde kapadı.

İkinci devrede atak güreşen Yakup Gör, rakibine bir ihtar daha verdirerek durumu 2-0 yaptı. Rakibini yere indiren Yakup Gör, 2 puan daha alarak durumu 4-0'a getirdi. Maçın sonlarına doğru rakibine tekrar bastıran Yakup Gör 2 puan daha alarak durumu 6-0 yaptı ve minderden 6-0 galip ayrılarak 2. tura çıktı.

Yakup Gör, ikinci turda ise Alman rakibi Andreas Triantafyllidis'i 6-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Alman rakibi karşısında baştan sona üstün bir güreş çıkaran Yakup Gör, çeyrek finalde ise Rus güreşçi Magomedrasul Muhtarovitch Gazimagomedov'la yarı finale çıkabilmek için mücadele edecek.