Katar’da gerçekleşen Dünya Okul Sporları (ISF) Tenis Turnuvası’ndan gümüş madalya ile dönen Okyanus Kolejleri Bayan Tenis Takımı coşkuyla karşılandı.

Okul Sporları Dünya Tenis Şampiyonası’nda Okyanus Kolejleri Bayan Tenis Takımı Türkiye’ye büyük gurur yaşattı. Kızlar, Avustralya ile oynadığı final maçını 4-2 kaybetti ve dünya ikinciliğinde kaldı.

Şampiyonanın ilk gününden itibaren iyi oyunuyla dünya şampiyonluğu yolunda rakipleri Şili’yi, Belçika’yı, Almanya’yı ve İngiltere’yi bir bir mağlup eden kızlar finale kadar yükseldi. Şampiyonluk müsabakasında ise Avustralya'ya kaybederek dünya ikinciliğinde kalmasına rağmen bu başarı okulda büyük sevince yol açtı.

Okyanus Kolejleri Bayan Tenis Takımı geçtiğimiz aylarda Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalya'da düzenlenen Türkiye Liseler Arası Tenis Şampiyonası'nda da rakipleri karşısında büyük bir üstünlük sağlayarak hiç yenilgi almadan Türkiye şampiyonu olmuştu.

"YAŞADIĞIM DUYGUYU TARİF EDECEK KELİME BULAMIYORUM"

Takım oyuncularından Melis Bayraktaroğlu, yaptığı açıklamada, "18 ülke arasında sadece Avustralya’ya yenildik, ödül kürsüsüne çıkabilen Türkiye’den tek bayan takım biz olduk. İnanılmaz bir mutluluk ve onur, duygularımı ifade edecek kelime bulamıyorum." dedi.

Yine takım oyuncularından Yağmur Akdemir ise elde ettikleri başarının küçümsenmeyecek kadar önemli olduğuna vurgu yaparken, "Türkiye şampiyonu olduğumuzda Katar’a gidecek olmamız bile çok heyecan vericiydi ki şu an dünya ikincisiyiz. Çok zorlu bir mücadeleydi, saatler süren maçlar oldu ama biz heyecanımızı ve inancımızı hiç yitirmedik. Okyanus Koleji’ne ve ülkemize bu gururu yaşattığım için çok mutluyum." diyerek duygularını ifade etti.

Okyanus Kolejleri Beden Eğitimi Ana Bölüm Başkanı İbrahim Cengiz de yaptığı açıklamada öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtirken, "Okyanus Kolejleri bilim ve sanat alanlarında aldığı ulusal ve uluslararası başarılarına, spor alanında da aldığı başarıları ekliyor. Bayan tenis takımımız dünya ikincisi olarak Türkiye’ye çok büyük bir gurur yaşattı, tüm okulumuz adına öğrencilerimizi bir defa daha tebrik ediyorum. Onların elde ettiği bu başarı ile gurur duyuyorum." dedi.