İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen 2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nda Rusya takımı Dinamo Krasnodar’ı 3-1 yenerek voleybolda Kulüpler Dünya Şampiyonu olan Eczacıbaşı VitrA, yurda döndü. Havalimanında taraftarlar tarafından coşkulu şekilde karşılanan takım, kupayı havaya kaldırarak zaferlerini kutladı.

2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda mücadele eden Eczacıbaşı VitrA, Rusya ekibi Dinamo Krasnodar'ı 3-1 mağlup ederek DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nin ardından Dünya Kulüpler Şampiyonası'nı da zirvede tamamladı. Şampiyonluğun ardından Atatürk Havalimanı’na gelen takım, uzun süre bagajlarını bekleyince bazı sporcular dayanamayarak yere oturdu. Bagaj işlemlerinin ardından dış hatlardan çıkan takım oyuncuları, coşkulu bir şekilde karşılandı. Kupayı havaya kaldıran voleybolcuların boynuna çiçekler asıldı.

Kaptan Esra Gümüş, Şampiyonlar Kupasından sonra Dünya Kulüpler Kupasını müzelerine getirdiklerini söyledi. Bu kupanın tarihlerinde bir ilk olduğunu aktaran Gümüş, “Bu son zamanlarda Türklerin ilerlemesi voleybolda ilerlemesi, üst seviyelere çıkması engellenemez oldu. Bizde bu sene bunu gösterdik. Türk takımları her kulvarda yarıştı ve kupa getirdi. Çok zor yoğun bir sezon oldu. Şampiyonlar liginden sonra döndük Türkiye kupası ve Türkiye ligine odaklanmak zorunda kaldık. Şampiyonlar ligi kupasını aldıktan sonra konsantrasyonumuz düştü, zorlandık. Sonrasın8da tekrar Dünya Kulüpler şampiyonasına gittiğimizde performansımız çıkmaya başladı. Motivasyonumuzu oraya odakladık. Sezonu böyle mutlu bir şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Çok önemli bir şey başardığımızı düşünüyorum. Gerçekten böyle bir sezonda 2 tane güzel e önemli kupayla nokta koyuyoruz.” dedi.

‘TRANSFER TEKLİFLERİ OLUP, AYRILACAKLAR OLABİLİR’

Bir gazetecinin “Bu başarıların ardından takımı bir arada tutmak kolay olacak mı? Transfer teklifleri geldi mi?” sorusu üzerine Gümüş, çoğu arkadaşının sözleşmesinin devam ettiğini dile getirdi. Gümüş, “Tabi transfer teklifleri olup ayrılacak arkadaşlarımız olabilir. Bunu şuan ben bilmiyorum. Dileğim tüm takım arkadaşlarımızın bu takımın seneye devam etmesi. Gerçekten çok güzel bir takım olduk. Ekip ruhunu çok iyi yakaladık. Türkler, yabancılar, gençler hepimiz çok iyi kaynaştık. O yüzden inşallah bu kadro kalır ve bu başarıların devamı gelir. Biz başarıları kapıyı araladık, devamı getireceğimize inanıyoruz.” diye konuştu.

Eczacıbaşı VitrA oyuncusu Neslihan, sezonu böyle bitirmenin ayrı bir duygu ve keyif olduğunu aktardı. Eczacıbaşı gibi bir takımla oynamaktan gurur duyduğunu söyleyen Neslihan, “İnşallah, önümüzdeki senelerde başarılar devam ederek, kulüplerine ve ülkelerini gururlandırırız.” ifadesini kullandı.