Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, Trabzon’a döndü. Şehre ikinci dünya şampiyonluğunu getiren liseli millilere, yağmura rağmen coşkulu bir karşılama yapıldı.

İstanbul’a dün gelen Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımı, bugün de başbakanlığa ait özel uçakla akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün de yer aldığı şampiyonların kafilesini, havalimanında, aralarında İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Milletvekili Koray Aydın ve Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacoosmanoğlu’nun da bulunduğu yetkililer, genç sporcuların aileleri, okul arkadaşları ve sporseverler karşıladı. Liseli milliler ve hocalarının kupa ile uçaktan inmesiyle yakınları büyük bir sevinç yaşadı.

Yetkililer, genç sporcuları ve hocalarını tebrik etti, çiçek verdi. Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da liseli millilere ayrıca çiçek verdi. Millerimiz daha sonra VIP çıkışı önünde kendilerini bekleyen kalabalığın sevgi gösterileri arasında havalimanından çıktı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi de çaldığı marşlarla coşkuya ortak oldu. Genç sporcular, sevinç gösterileri, meşaleler ve alkışlar arasında kendilerini bekleyen otobüse bindi.

OTOBÜSTEN DÜŞEN GAZETECİ YARALANDI

Coşkunun doruğa çıktığı sırada ise talihsiz bir kaza yaşandı. Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımının bindiği, yanları açık otobüse binen yerel bir gazetede çalışan İsmail Düzgün isimli muhabir, otobüsten düştü. Yerden bir türlü kalmayan genç gazeteci bir süre sonra hastaneye götürülmek için Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da aralarında bulunduğu kişiler tarafından yerden kaldırıldı. Düzgün, olay yerinde ambulans hazır olmadığı için ilk önce sivil bir taksi ile hastaneye götürülmek istendi, ancak bu karardan vazgeçildi. Belindeki ağrı nedeniyle ayakta duramayan genç gazeteci, bu sırada yağmur altında bir süre oradan oraya taşındı. Daha sonra arkadaşlarının kucağında bir süre daha bekleyen Düzgün, olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye götürüldü.

Şampiyon liseliler, yer aldıkları otobüste kalabalık bir araç konvoyu eşliğinde havalimanından ayrıldı ve şehir turu attı. Genç sporcular ve Trabzonlular, şampiyonluğun coşkusunu yaşadı.