Guatemala'da yapılan Okul Sporları Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi, bordo mavili kulübü ziyaret etti.

Şampiyonluk kupasıyla Trabzonspor Kulübü'ne gelen şampiyonları, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve teknik direktör Ersun Yanal karşıladı. Başkan Hacıosmanoğlu, kazanılan başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Son final müsabakasını internetten izledim. Alınan galibiyet kadar oynanan futbol ve sergilenen centilmenlik bizleri mutlu etti. Keşke bu tablo herhangi bir televizyon kanalından canlı olarak yayınlansaydı ve herkes bu başarıyı izleyebilseydi." dedi.

Yürekli bir şekilde mücadele ederek şampiyonluğa ulaştıklarını belirten Hacıosmanoğlu, "Umarım bu başarılarınızı sürdürürsünüz ve A takımımızda da şampiyonluklar kazanırsınız. Bu şehir bir futbol madeni gibi. Yıllar önce Barcelona kulübü yetkilileri bunu fark ederek Trabzon’da Trabzonspor futbol okulu açmak istedi. Ancak biz başında Trabzonspor ismi olursa buna izin verebileceğimizi söyledik. O nedenle bundan vazgeçtiler." diye konuştu.

Başarılı olmak için çok çalışmanın şart olduğunu vurgulayan Başkan Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı.

"Geçmişten günümüze altyapıdan çıkan birçok oyuncunun popülerlik sonrası kaybolduğunu gördük. Sizlerin bu konuda çok dikkatli olması lazım. Dünya futbolunun en iyi oyuncularından Ronaldo’nun günde yaklaşık 7 saat çalıştığını duydum. Sizlerin de aynı düşünceyle çok çalışması gerekiyor. Teknik Direktörümüz Ersun Yanal genç oyunculara büyük önem veriyor. Takıma geldiği günden beri altyapı oyuncularıyla yakından ilgileniyor ve takip ediyor. Sizleri A takımımızda görmeyi çok isteriz. Allah yolunuzu açık etsin."

Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi Müdürü Ali Turan da, başarıda Trabzonspor altyapısının çok büyük katkısını olduğunu kaydederek, "Altyapı antrenörlerine teşekkür ederiz. Şampiyona boyunca takımımız iyi futbolun yanı sıra, centilmence davrandı. Hem rakip takımlarla hem de Guetemala’daki taraftarla sıcak ilişki kurduk. Bundan dolayı müsabakalarda takımımıza büyük ilgi vardı. Yaptığımız bu davranışlar sonrası ülkede 50 yıl boyunca bizi unutamazlar." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İbrahim Hacıosmanoğlu, şampiyon olan lisemizin teknik heyet ve futbolcularını çeşitli ödüller verdi.