2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda rakiplerini yenerek altın madalya kazanan Selçuk Çebi ve Rıza Kayaalp yurda döndü.

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na Türk güreşçiler, damgasını vurdu. 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda Rıza Kayaalp ve 80 kiloda Selçuk Çebi rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Altan madalyalarla İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelen güreşçiler, burada Türk bayrakları ve çiçeklerle karşılandı.

Grekoromen Milli Takımı Antrenörü Salih Bora, ülkemizin zor dönemden geçtiği şu sıralarda Amerika’da İstiklal Marşı'nı iki kez çaldırmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Elde edilen madalyaları millete ve şehit ailelerine armağan ettiklerini dile getiren Bora, bu tür olayların bir an evvel bitmesini arzu ettiklerini dile getirdi.

KAYAALP: OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANMAK İSTİYORUM

2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez'i yenerek şampiyon olan Rıza Kayaalp, buruk bir sevinç yaşadıklarını aktardı. Başarılarının millete ve ülkeye bir nebze olsun moral olduğunu ifade eden şampiyon sporcu, “Bizim için önemli bir turnuvaydı. Önümüzde olimpiyatlar var, burada vize almak gerekiyordu. Benim hedefim dünya şampiyonu olarak vize almaktı. Bütün hocalarımızla beraber iyi bir kamp geçirdik. Bunun neticesinde bayrağımızı göndere çektik. İstiklal marşımızı peş peşe iki kere okuttuk ve iki altın madalya aldık. Tek eksiğim olan olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak istiyorum.” dedi.

ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 80 kiloda altın madalyanın sahibi olan Selçuk Çebi de Las Vegas’ta yapılan 2015 Dünya şampiyonasında iki tane altın madalya almanın kendilerini sevindirdiğini söyledi. Şehit haberlerinden dolayı buruk bir sevinç yaşadıklarını kaydeden Çebi, “İnşallah o şehit ailelerinin ve milletimizin kalplerine bir nebze gurur ve mutluluğu yaşatabildiysek bir nebze o acıları unutturabildiysek ne mutlu bize. Olimpiyatlardan önceki en zor dünya şampiyonasıydı. Orada iki kez istiklal marşını okutmak ekibin başarısı. Bütün madalyalarımızı şehit ailelerine armağan ediyoruz.” diye konuştu.