Dünya Futbol Şampiyonası'nda Brezilya temsilcisini 2-1 yenerek şampiyon olan Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi sporcuları yurda döndü.

Guatemala'da yapılan şampiyonada yarı finalde Fransa ekibini 1-0, finalde ise Brezilya temsilcisini 2 - 1 mağlup ederek şampiyonluğu elde eden Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi sporcuları bugün öğleden sonra İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldi. Kafileyi havaalanında, Bizim Neslin Uşakları Derneği yöneticileri, sporcuların arkadaşları, aileleri ve çok sayıda basın mensubu karşıladı.

Havaalanında ellerinde kupayla basın mensuplarına poz veren teknik heyet ve futbolcular daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Takımın antrenörü Adem Cebeci, yardımcı antrenör Cahit Eyüpoğlu ve takım kaptanı Furkan Taş basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Şampiyon olan lise takımının antrenörü Adem Cebeci yaptığı açıklamada, "Kupayı getirdiğimiz için inanılmaz mutluyuz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Herkes bizim başarılı olacağımıza inandı. Tüm Türkiye’nin gücünü arkamızda hissettik. Biz duaların takımıyız demiştik. Turnuvada sadece 4 gol yedik. Bunların 3 tanesi penaltıydı. Finalde Brezilya’yı istiyorduk. Onları da yenip kupayı aldık. Çok mutkuyuz." dedi.

Yardımcı antrenör Cahit Eyüpoğlu ise yaptığı açıklamada, "Öncelikle vatanımıza milletimize hayırlısı uğurlu olsun bu kupa. Çünkü çok emek verilmiş alın teriyle kazanılmış bir kupa. Çok onurlu ve gururluyuz. Bayrağımızı ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Yurtiçi ve yurt dışındaki vatandaşlarımızın dualarıyla bu kupa şu anda elimizde. İyi ki bu ülke var ve iyi ki bu ülkenin vatandaşıyız." diye konuştu.

Takım Kaptanı Furkan Taş ise kazandıkları şampiyonluk kupasının Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, "Şampiyonluk kupamız Türkiye'ye hayırlı olsun. Arkadaşlığımız çok iyiydi bu sayede bunu kazandık. Bu kupayı öncelikle bu dünya kupasında daha öncelikle oynamış ve kalecilik yapmış olan, biz yarı finalde iken de vefat eden Cemal ağabeyimize sonra da Türkiye’ye armağan ediyorum." diye konuştu.