Dünya Tekvando Şampiyonası’nın ikinci gününde mücadele eden milli sporcular Rukiye Yıldırım ve Berkay Akyol, madalya şansını kaybetti.

Rusya’nın Chelyabinsk kentinde düzenlenen ve yaklaşık 100 ülkeden 1200 civarında sporcunun katıldığı Dünya Tekvando Şampiyonası’nin ikinci gününde Türkiye’yi bayanlar 49 kiloda Rukiye Yıldırım ve erkekler 74 kiloda Berkay Akyol temsil etti.

Bayanlar 49 kiloda mücadele eden Rukiye Yıldırım, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Şili’den Francisca Rios ile karşılaştı. İlk raundu rakibi karşısında 2-0 geride kapatan Rukiye Yıldırım, ikinci ve üçüncü raunddaki üstün oyunuyla rakini 8-2 yenerek üçüncü tura yükseldi. Üçüncü turda, Sırbistan’dan dünya 9 numarası Tijana Bogdanovic ile karşılaşan milli sporcu, karşılaşmadan 4-1 mağlup ayrılarak madalya şansını kaybetti.

Erkekler 74 kiloda tatamiye çıkan Berkay Akyol, ilk turda Tayland’dan Sila-On Peerathep ile karşılaştı. 19 yaşındaki genç tekvandocu, rakibine son saniyelerde verdiği puanla karşılaşmayı 6-5 kaybederek şampiyonaya veda etti.

Dünya Şampiyonası'nın üçüncü gününde erkekler 68 kiloda Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül ile bayanlar 67 kiloda Olimpiyat ikincisi Nur Tatar madalya mücadelesi verecek.