Denizli'nin Çameli ilçesi, 28 Temmuz–2 Ağustos 2015 arasında Dünya Yamaç Paraşütü Kupası ön mesafe yarışlarına evsahipliği yapacak. Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonundaki yarışmalar, Yaylacık Dağı'nda yapılacak. Ön mesafe yarışları, 28 Temmuz Salı günü antrenman uçuşları ile başlayacak. Federasyon İl Temsilcisi İsa Dal, resmi yarışların çarşamba günü saat 11.00'de başlayacağını bildirdi. Yarışmaların son günü olan 2 Ağustos Pazar ise dereceye girenler ödüllendirilecek. Geçen yılki yarışlara 30 ülkeden 125 sporcu katılmış, bayanlarda Rus pilot Daria Krasnova, erkeklerde ise Makedon pilot Alexander Salmond birinci olmuştu.

Çameli Belediyesi'nin çalışmaları ve yeni düzenlemelerle Yaylacık Dağı pist alanı, uluslararası standartlara uygun hale getirildi. İlçenin uluslararası tanıtımına önemli katkılar yapan bu organizasyonla birlikte aynı tarihler, Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali olarak kutlanacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin katkı yaptığı organizasyonda, yarışmalar dışındaki konser ve diğer etkinliklerse iptal edildi. Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, son günlerde yaşanan terör olayları sebebiyleyarışlar dışındaki etkinliklerin iptal edildiği bildirildi.

İBANOĞLU: ÇAMELİ SEMALARI YENİDEN RENKLENECEK

Dünya Yamaç Paraşütü Şampiyonası'nı, başta Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin gayretleriyle şehre kazandırdıklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, Çameli semalarının yarışlarla yeniden renkleneceğini söyledi. İbanoğlu, “Önceki yıllarda yapılan organizasyonlarda gerek Çameli Yaylacık Dağı'nın uçuş için uygunluğu, gerekse ilçemizin organizasyonu sahiplenmesi ve misafirperverliği, Dünya Yamaç Paraşütü Federasyonu Başkanı Goran Dimiskosvki ve sporcuları çok etkiledi. Çameli Kaymakamlığı ve Çameli Belediyesi'ne teşekkür ederim, uluslararası standartlarda bir pist olması için gayretli çalışmalarda bulundular. Bir kez daha Çameli ilçemizin coğrafi ve doğal güzelliklerini dünyaya gösterme şansı yakaladık. Bu fırsatı iyi değerlendireceğimize ve güzel bir yarışma olacağına inanıyorum.” dedi.