Dünyanın en prestijli ve popüler yarışlarından biri olan ve 3. kez Gloria Sports Arena tarafından gerçekleştirilen İronman başladı. 55 ülkeden bin 375 sporcunun katıldığı yarışmanın startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak verdi.

Antalya’nın Belek ilçesinde Gloria SportsArena’nın sponsorluğunda gerçekleşen ‘İronman 2017’ başladı. 55 ülkeden bin 375 sporcunun katıldığı yarışlarda en genç sporcu 18, en yaşlı sporcu 76 yaşında. Katılımcıların yüzde 35’ini ise yabancılar oluşturuyor. Dünyanın en prestijli triatlon organizasyonu olarak kabul edilen yarışmaya katılacak sporcular sabahın erken saatlerinde yarışma için hazırlanmaya başladı. Saatler 08.00’ı gösterdiğinde ise yarışın başlayacağı alana Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Antalya Valisi Münir Karaloğlu geldi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bakan Bak, bin 300 sporcunun katıldığı demir adam yarışlarının Antalya’ya büyük heyecan kattığını söyledi. Bakanlık olarak bu tür organizasyonlara destek verdiklerini ifade eden Bak, okçuluk, futbol, golf, basketbol gibi farklı spor dallarındaki organizasyonların da Antalya’da gerçekleştiğine dikkat çekti. Türkiye’nin uluslararası organizasyonlarla spor alanındaki gelişmesine devam ettiğini ifade eden Bakan Bak, yarışmaya katılan tüm sporculara Türkçe ve İngilizce olarak başarılar diledi.

Konuşmanın ardından Osman Aşkın Bak yarışmanın startını verdi. İlk startı, bedensel rahatsızlığı bulunan 14 yaşındaki oğlu Rio’yu plastik sandalla çekerek yarışan Nicholas Watson aldı. Watson’un bu davranışı seyircilerden büyük alkış alırken, daha sonra diğer profesyonel erkek ve kadın yarışmacılar denize atlayarak kulaç çırpmaya başladı.

Sporcular 1.9 kilometrelik yüzme etabının ardından, EXPO Fuar alanının da içinden geçerek 90 kilometre bisiklete binecek. Son etapta ise 21 kilometre koşacak olan sporculardan ayakta kalanlar yarışmayı kazanacak.