Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan İznik Ultra Maratonu 17 Nisan’da başlayacak. Yerli ve yabancı yüzlerce sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek yarışlar, dünyanın en önemli elit sporcularını da ağırlıyor.

Katılımcı sporcu sayısı, organizasyonun büyüklüğü ve halkın katılımı anlamında Türkiye’nin en büyük uluslararası ultra maratonu olma özelliğine sahip İznik Ultra Maratonu'nda yüzlerce sporcunu kıyasıya yarışacak.

İlk kez 2012 yılında 87 yarışmacıyla düzenlenen İznik Ultra atletizm dünyasında kısa zamanda saygın bir noktaya ulaştı. Her yıl katılımın arttığı yarışlar Türkiye’deki patika ve ultra koşuların standardını belirliyor. İznik’in tarihi atmosferinde, doğa ile iç içe bir ortamda kurulacak festival alanında halkın yoğun katılımı ile gerçekleştirilmesi planlanan yarışlar 3 gün sürecek.

136 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayacak olan ultra yarışlarda 46 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapılacak.

BİN 300 SPORCUNUN KATILMASI BEKLENİYOR

Geçen yıl 360 sporcunun katıldığı yarışlar, bu yıl 600 civarında yerli ve yabancı sporcuyu ağırlamaya hazırlanıyor. 10 kilometrelik İznik Koşusu’na katılacak olanlarla birlikte bu sayının 1300’ü bulması bekleniyor. 30’a yakın ülkeden sporcuların ilgi gösterdiği ultra maraton bu yıl dünyanın önemli elit sporcularını da ağırlamaya hazırlanıyor.

136 kilometrede Birleşik Krallık’tan Donnie Campbell ve Zoe Salt, Persenk Ultra Kadınlar birincisi Bulgar Maria Nikolova, 246 km’lik Spartatlon yarışını Türkiye’den ilk ve tek bitiren atlet ve aynı zamanda İznik Ultra 130 km ikincisi ve Orhangazi Ultra 2014 80 km erkekler birinci Aykut Çelikbaş, Türkiye’de ultra maratonu başlatan, eski dünya şampiyonu Bakiye Duran yarışacak.

83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu’nuna Birleşik Krallık’tan Ben Abdelnoor, İznik Ultra Maratonu 130 kilometre yarışlarını 2 kere kazanan ve 2014 Zugspitz Ultra Maratonu kadınlar üçünsü olan Rus sporcu Elena Polyakova, dünyanın en başarılı atletlerinden Fransız Emmanuel Gault ve Benoit Girindel, 42 kilometrede yine Fransızların iki yüzden fazla ultra yarış bitirmiş olan ünlü atleti Benoit Laval ve 2013-2014 Dağ Maratonu üçüncüsü milli triatlet Duygun Yurteri yarışacak.

YARIŞLAR FESTİVAL HAVASINDA GEÇECEK

17-19 Nisan tarihleri arasında halkın geniş katılımı ile gerçekleştirilecek 4. İznik Ultra Maratonu geçen yıllardan farklı olarak bu sene festival havasında gerçekleştirilecek.