İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenecek 3. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası 15 Haziran 2015'te başlayacak. İlçeye, aralarında usta ünvanı taşıyan isimlerin de bulunduğu yüzlerce satranç oyuncusu gelecek.

Çeşme Belediyesi’nin düzenlediği, Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç'ın organizatörlüğündeki turnuva yerli ve yabancı, usta ve amatör oyuncuları buluşturacak. İlk iki turnuvanın çok başarılı geçtiğini ve uluslararası platformda gördüğü yoğun ilgiden memnun olduklarını belirten Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, organizasyonun giderek büyüdüğünü, bu yıl daha da görkemli olacağını söyledi.

3. Uluslararası Çeşme Open Satranç Turnuvası'nda, Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) tarafından "Büyük Usta", "Uluslararası Usta", "Kadın Büyük Usta" ve "Kadın Uluslararası Usta" ünvanı verilmiş çok sayıda oyuncu mücadele edecek. Yabancı gözlemcilerin de katılacağı turnuva için çeşitli kıta ve ülkelerden 200'ün üzerinde başvuru yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme İlçe Temsilcisi Mehmet Sarısaç gözetiminde yürütülecek organizasyonda, federasyon tarafından atanan hakemler görev yapacak. Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'ndeki turnuva, 20 Haziran’da son bulacak.