Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, gelecek haftaki Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçtan umutlu olduklarını ve Kadıköy’de galibiyet almak istediklerini söyledi.

Takımının sahasında Gençlerbirliği’ni 4 - 1 mağlup ettiği maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Özbek, gelecek pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisiyle ilgili olarak, “Gidip oynayacağız. Derbilerden bir tanesi oynayacağız. Biz o maçtan çok ümitliyiz. Kadıköy’de galibiyet almak istiyoruz.” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Kadıköy’deki derbiye gidecek misiniz?” sorusuna ise Başkan, “O günkü gelişmelere bakacağım. Gidebilirim de gitmeyebilirim de. Gelişmelere bağlı olarak kararımı vereceğim.” diye cevapladı.

'TAKIM HER GEÇEN GÜN ÜSTÜNE KOYUYOR'

Galatasaray’ın takım anlamında her geçen gün üstüne koyduğunu ifade eden Başkan Özbek, “Gençlerbirliği maçında güzel bir galibiyet aldık. İlk yarı hatalı gol yedik. Yediğimiz golde faul vardı. Hakem bu pozisyonu süzemedi. İlk yarıdaki düdüklere bakarsanız pek yerinde olmadı. Tabi ki buda oyunumuzu etkiliyor. İkinci yarı takım normal performansımızı yakaladık. Her geçen gün üstüne koyarak gidiyoruz. Savaşan bir takım hazırlıyoruz. Takım istediğimiz yere geliyor. Biraz daha sabırlı olunması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Çarşamba günü Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ile oynanacak maç hakkında ise Dursun Özbek, “Benfica grupta lider. Bizim bir puanımız var. Gruptaki bu durumu değiştirmek istiyoruz. Yendiğimiz zaman grup tamamen farklı pozisyona gelecek. Onları yenmek üzere hazırlanıyoruz.” yorumunda bulundu.

'SEMİH KAYA’YI GÖNDERMEYECEĞİZ'

Bir gazetecinin Semih Kaya’nın Inter’e transfer olacağı iddiaları sorusuna ise Özbek, “Öyle bir niyetimiz yok. Kimseyi de satmaya niyetimiz yok. Herhangi bir futbolcuyu elden çıkarmak istemiyoruz. Şampiyonluk için kuvvetli adaylardan bir tanesiyiz." şeklinde cevap verdi.

Oyundan çıkarken oyuncuların disiplinsiz davranışları sonrası Hamza hocanın hazırladığı rapor için ise Özbek, "Futbolcuları Galatasaray eteğine yakışır davranmaları için uyardık. Hamza hoca güvendiğimiz birisi. 3 kupa almış birisi. Çokta başarılı gidiyoruz, savaşan bir Galatasaray oluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.