Galatasaray Kulübü yöneticisi ve başkan adaylarından Dursun Özbek, başkan olması halinde 2 yıl içerisinde Galatasaray'da borç diye birşeyin olmayacağını söyledi.

Dursun Özbek, Galatasaray Kulübü'nün mayıs ayı olağan divan kurulu toplantısında üyelere seslendi. 36. başkan adayı olarak kürsüye çıktığını belirten Özbek, "Pek çok konuda duygusal yaklaştığımız Galatasaray aslında 400 milyon dolar hacminde büyük bir holdingdir. 2013-2014 sezonunda 162 milyon Euro rakamıyla dünyanın en çok gelir elde eden 18. takımı olmuştur." diyerek, şöyle konuştu:

"Bu durum Ali Sami Yen abimin Türk olmayan takımları yenmek ilkesinin sahada değil dışında da geçerli olduğunu gösterdi. Dolayısıyla borç borç diyerek kamuoyunda oluşturulan algı doğru değildir. Rakiplerimizle kıyaslarsak bir çok konuda daha iyi olduğumuz ortada. Har vurup har savurursak 2 katını kazanırsak da fayda etmez. Bir sloganım var benim 3D sloganı Disiplin, Dayanışma ve Denetim. Mali genel kurullarda, mali kongre Galatasaray bütçesi konsolide olarak veriliyor. Seçilirsem ve genel kurul izin verirse hepsini ayrı ayrı şeffaf olarak vereceğiz. Dursun Özbek olarak size şunun garantisini veriyorum. Başkan olmam halinde 2 yıl içerisinde borç diye bir şey kalmayacak. Borç değil başarıların konuşulmasını sağlayacağız. Ama tabi 2 sene içerisinde tüm borçlar bitecek demiyorum. Ödemelerde sıkıntı olmayacak."

Camiadaki en büyük sıkıntının ise bölünmüşlük olduğunu vurgulayan Özbek, amaçlarının tek vücut olmak olduğunu kaydetti.

Stat konusuna da değinen Dursun Özbek, "Burada stada emeği geçen herkese teşekkür ederim. Fakat eksik bir kısmı var stadımızın. Devlete ait olan arazi üzerinde bazı haklarınız vardır. Yap işlet devret gibi. Ama bu haklarınız sizin intifa hakkı diye bir şeyle tescil edilmiştir. Malın sahibi devlettir. İntifa hakkı tapusunun alınmasıdır. Alınamama sebebi de Duygun hocamın temaslarıyla ortaya çıktı. Bu stat yapıldı siz burada oynuyorsunuz ama sizin bize taahhüdünüz üzerine stadın üzerinin kapanması lazım. Kapanması üzere size parayı da verdik. Para nerede Allah bilir. Siz şimdi intifa hakkı tapusu istiyorsunuz. Eğer stadın üzeri kapanırsa intifa hakkı tapusunu verecek devlet. Peki bu ne ifade ediyor? Stadın üzeri kapanması 10 milyon euro deniyor 7 milyon euro deniyor. Ben iş adamı olarak derine girmeliyiz. Hiç bir işimi yarım bırakmadım. Burada yapılması gereken, stadın üzeri kapanması ve intifa hakkı tapusu alınmalıdır." diyerek sözlerini tamamladı.