Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve bu ay sonunda yapılacak başkanlık seçimde adaylığını açıklayan Dursun Özbek, taraftarların 4. yıldız formalarını almalarını ve 31 Mayıs akşamı saat 20.45'te sokaklarda şampiyonluk kutlamaları yapacaklarını söyledi.

Galatasaraylılar Cemiyeti'nde üyelerle bir araya gelen Özbek, onlara yapacağı projeler konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı konusunda iddialı açıklamalarını sürdüren Dursun Özbek, "Daha öncede söyledim. Herkes 4. yıldız formalarını alsın. 31 Mayıs akşamı 20.45'de sokaklardayız." dedi.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

Seçim yarışının Galatasaray'ın gücüne güç katacak bir beraberlik ve bayram havasında geçtiğini de belirten Dursun Özbek, üç başkan adaylı seçim yarışı hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"Seçim her zaman festival havasında demokratik bir ortamda sürüyor. Genel kurul önümüzdeki süre içinde Galatasaray'ı yönetecek ekibi seçecek. Çok güzel bir yarış oluyor. Her seçim dönemi Galatasaray'a bir ivme kazandırıyor. Herkes projelerini ortaya koyuyor. Seçim yarışı Galatasaray'ın gücüne güç katan bir bayram havasında yarış geçiyor. Benimle beraber seçime giren arkadaşlara başarılar diliyorum."

GENEL KURULUN ONAYIN ALMADAN BAŞKANLIK HAVASI İÇİNDE OLMAM

Seçim yapılmadan bazı çevreler tarafından Galatasaray'ın başkanlığına seçildiğine kesin gözüyle bakılması konosunda ise Dursun Özbek, "Galatasaray'ın patronu genel kuruldur. Genel kurulun onayına kadar hiçbir zaman başkanlık havasında olmadım ve olmayacağım. Ben yapacağım işleri anlatacağım. Genel kurul onay verirse başkan olurum. Şu andaki yorumları sadece bir iltifat olarak kabul ediyorum. Yarış çok ciddi bir şekilde devam ediyor." diye konuştu.

Yönetimde bulunduğu süre içinde Mecidiyeköy'deki arazi üzerine otel yapılması projesinin diğer başkan adayları tarafından eleştirilmesi konusundaki bir soru üzerine ise Dursun Özbek, "O bölgenin yapısını dikkate alırsak ofis binalarının olduğu bir yer. Ofis binası demek ziyaretçi demektir. Bu kişilerin otelde kalması demektir." diyerek şöyle cevap verdi:

"Bu sektörün içinde olan birisiyim. Ofis yaparsak ne kazanırız, otel yaparsak ne kazanırızı hesapladık. Otelde tam üç katı kazanıyoruz. Galatasaray'a fayda üretmek için uğraşıyoruz. Mevcut borçları biliyorum. Bu durum beni korkutmuyor. Yönetimde bulunduğumuz süre içinde ilk defa mağazacılığı kâra geçerirdik. Yıl sonuna kadar hedef 15 milyon TL kâr sağlamayı hedefliyoruz. İki tane önemli projelerim var. Bunları da yapacağım toplantıda anlatacağım. Kuvvetli projelerle geliyoruz."

"ŞİKENİN GALATASARAY İLE NE İLGİSİ VAR"

Öte yandan bugün yapılacak olan 'Sporda Şiddet ve Kulüpler Kanun Tasarısı Taslağı' isimli panele Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte katılacak Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın katılmasını kendisinin engellediğine yönelik söylemler üzerine Dursun Özbek, şunları ifade etti:

"Galatasaray'da başkanlık sistemi var. Duygun Yarsuvat kendi kararlarını verecek konumda birisi. Kendi kararlarını kendisi verir. Verdiği katılmama kararının ise doğru olduğunu düşünüyorum."

Bir gazetecinin, 'Şike sürecinden dolayı Duygun Yarsuvat'ın katılmasını istememişsiniz' demesi üzerine ise Özbek, "Şike konusu Galatasaray'ı ilgilendirmiyor. Şikeyle ilgisi yok. Yönetimlerde şike konusu konuşulmuyor. Şikenin bizle ne ilgisi var." diyerek sözlerini tamamladı.