Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, kulübün kasasında 14.5 milyon euro olduğunu açıkladı. Başkan Özbek, senede 40 milyon dolarda faiz ödediklerini kaydetti.

Galatasaray Kulübü'nün olağan mali genel kurul toplantısı başladı. Türk Telekom Arena Stadı'nda gerçekleştirilen mali genel kurula Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yönetim kurulu üyeleri ve divan üyeler katıldı. Başkan Özbek, toplantının başlamasının ardından üyelere bir konuşma yaparak, yetki istedi.

Başkan Özbek, "Galatasaray’da son 1.5 aylık dönemde borçlanmasının yanında çok efektif biçimde operasyonel masraflarını karşılamış ve kullandığı kredilerin tamamını borç ödemeye yönlendirdikten sonra geride kalan operasyonel işlevlere harcanmıştır. Sporcularımıza borcumuz yok. Basketbola biraz borcumuz var onuda bu hafta ödeyeceğiz. Kasamızda da 14.5 milyon Euro var." dedi.

RİVA ARAZİSİ

"Riva arazisini satın alalı 40 yıl olmuş" diyen başkan Başkan Özbek, "Bir efsane şeklinde 'Riva var, Riva var' diyoruz. Alınmış rafa kaldırılmış. Ben diyorum ki Riva’yı faaliyete geçirelim. Riva’nın proje çalışmasını çok değerli ve geçmişteki yönetimler hazırlamış. Ruhsatını da almış. Ben onlara teşekkür ediyorum. Bu hazırlıklardan sonra 6 yıl gibi bir zaman geçmiş. Bu projeleri yapalım, bize yetki verin biz de bunları yapalım." ifadelerini kullandı.

Senede yaklaşık 40 milyon dolarda faiz ödediklerini dile getiren Başkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu 40 milyon yazık günah. Diyorum ki biz bu şekildeki değerlerimizi mali dinamiklerimizi kullanarak yapılandıralım. Faiz yükünü azaltmaya çalışalım. Eğer bunu yapmazsak spordaki mali fair play uygulaması Türkiye sınırları dışına çıkmamıza engel olacaktır. Herkes bununla karşı karşıya. Bizim bu tuzağa düşmememiz lazım. Kendi finans değerlerimizi faaliyete geçirilip borçlarımızı bitirmemiz lazım. 3 yılda 45 milyon zarar etme lüksümüz var. Ama bizim zarar etmememiz gerekir. Çalışmamızın pozitif yönde olması için elimizde tozlanmış ne kadar gayrimenkul varsa onların bize fayda getirmesini sağlama gereği var. Bunları satarak değil projelerle değerlendirmek gerekir. Ben borç yüklerimizden kurtulmak ve kulübümüzü kalkındırmak için sizden yetki istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray Olağan Mali Genel Kurulu Başkan Dursun Özbek’in konuşmasının sonlanmasıyla birlikte, üyelerin açıklamalarıyla devam ediyor.