Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Özbek, mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimi için çalışmalarını bitirmek üzere olduğunu ve gelecek hafta da adaylık konusunda açıklamalar yapacağını söyledi.

Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimi öncesinde Galatasaray Lisesi'nde yapılan divan kurulu toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özbek, "Galatasaray'da bir başkanlık yarışı var. 23 Mayıs'ta seçimli bir genel kongre var. Bende bu kongreye hazırlık çerçevesinde çalışmaları bitirmek üzereyim. Galatasaray'da başkanlık çok ulvi ve şerefli bir görev. Bu görevin kendi değerlerine yakışır bir şekilde gelecek hafta basın toplantısı ile durumu anlatacağım. Galatasaray'da görev almak çok heyecanlı. Bu heyecanı hizmetime taşımak istiyorum. Basın toplantısında açıklayacağım." ifadelerini kullandı.

GÜÇLÜ BİR LİSTE OLUŞTARACAĞIM

Galatasaray'da başkanlığa aday olduğu vakit güçlü bir liste oluşturacağını kaydeden Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Listelerin beli olmasına epey bir süre var. O liste oluşumu konusunda istişareler yapıyoruz. Kurumlarla herkesin görüşünü alarak maksimum faydayı ürütmek üzere görüşmeler devam ediyor. Çok kuvvetli bir liste olacağını düşünüyorum."

AYSAL İLE BAŞKANLIK KONUSUNDA GÖRÜŞMESİ VAR MI ?

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Ünal Aysal ile adaylık konusunda bir görüşme yapıp yapmadığı sorularına ise Özbek, şöyle cevap verdi: "Ben onun Antalya'daki otellerini satın almıştım. Bu manada görüşmeler oldu. O benim abim. Galatasaray'a hizmetleri oldu. Onunla istişare ediyorum. Görüşüyorum. Beraber seçime gider miyiz diye bir görüşmemiz olmadı."

Abdürrahim Albayrak ve Ali Dürüst ile de görüşmeler yapıp yapmadığının sorulması üzerine Dursun Özbek, "Onlar benim mesai arkadaşlarımı. Futbol takımının bulunduğu durum onların verdiği katkıyı gösteriyor. Beraber uyum içinde çalışıyoruz. Kritik dönemeçten geçiyoruz. Onlar takımın başarıya götürmek için çalışıyorlar. Onlar da eminim ki Galatasaray'a faydalı olmak için isteyeceklerdir. Her şey Galatasaray için ayrı ayrı olsa bir şey fark etmeyecektir." diye cevap verdi.

SEÇİM ŞAMPİYONLUK YARIŞINI ETKİLEMEZ

Galatasaray'ın şampiyonluk yarışı içinde olduğunu ve seçimin bu süreci etkileyip etkilemeyeceği sorusuna Dursun Özbek, "Şampiyonluk yarışını etkilemez. Seçimin tarihi belli. Tüzük gereği bunun değişmesi mümkün değil. Dolayısıyla bu tarih değişmezdi. Seçim Galatasaray'ın bir gerçeği illa olacak. Galatasaray'da devamlılık esastır. Aksine pozitif yönde etki yönde kuvvet olacaktır." cevabını verdi.

Dursun Özbek, Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu konusunda da şunları kaydetti: "Hamza hocayı çok beğeniyorum. Galatasaray'daki başarı ortada. Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'a gelebilecek en iyi teknik direktör."

FENERBAHÇE'YE YAPILAN SALDIRI

Cumartesi günü Fenerbahçe'ye yapılan saldırının sorulması üzerine Dursun Özbek, "O saldırıyı kınıyorum. Bu itibarla Fenerbahçeli dost ve arkadaşlarıma geçmiş olsun diliyorum. Geçmişte hep beraber maçları izliyorduk o günleri özlüyorum. Böyle saldırıya kim pozitif bakabilir." diyerek sözlerini tamamladı.