Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'den almak istediklerini söyledi.

Süper Lig 2014 - 2015 sezonu şampiyonu Galatasaray, son maç için Rize'ye gitti. Çaykur Rizespor'la yarın karşılaşacak Galatasaray'da kulüp başkanı Dursun Özbek ile idareciler Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst de kafilede yer aldı.

Atatürk Havaalanı'nda yolculuk öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Özbek, "Son maç ve en keyifli maç. Güzel bir futbol olacak. Çok keyifliyiz. Dört yıldızla gidiyoruz." dedi.

Şampiyonluk kupasını Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden alıp almayacakları yönünde bir soruya Özbek, "Başkan seçimler için İsviçre'ye gitmiş. Cumartesi akşamı dönüyor. Kupayı başkandan almak istiyoruz." cevabını verdi.

Sarı kırmızılıların şampiyonluğunda önemli rol oynayan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun sosyal medya üzerinden Galatasaray takibini kaldırmasıyla ilgili bir soruya da Özbek, "Bana intikal etmiş bir şey yok. Melo bizim yıldız oyuncumuz. Konuyla ilgili bir bilgim yok, onun için bir şey söylemem yanlış olur." karşılığını verdi.

Ali Dürüst ise "Bir maçımız kaldı. Rize'deki taraftarlarımızla kucaklaşıp inşallah ligi sonuçlandıracağız. Uzun bir süreç oldu. Hepimiz çok çalıştık mutlu sona ulaştık. bunun keyfini Galatasaray'a yakışır şekilde yaşayacağız." ifadelerini kullandı.

Abdurrahim Albayak da son 90 dakikaya girdiklerini, şampiyonluğu doğup büyüdüğü şehir Rize'de resmi şekilde ilan edecekleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst, transfer listelerinin hazır olup olmadığı yönündeki soruya ise "Şimdilik şampiyonluğun keyfini yaşayalım" şeklinde karşılık vererek cevapsız bıraktı.

Bu arada apronda hareket öncesinde şampiyonluk pastası kesildi. Galatasaray ambleminin olduğu ve üzerinde 4 yıldızın bulunduğu pasta önünde idareciler Ali Dürüst, Abdurrahim Albayrak ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu basın mensuplarına poz verdi.