Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, başarılı bir sezon geçirdiklerini gelecek sezon daha üst düzeyini taraftarlarına yaşatmak istediklerini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı arasında Riva Hasan Doğan Milli Takım Tesisleri'nde iyi niyet anlaşması imzalandı. İmza töreninin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, anlaşmayı değerlendirdi.

Toplantının önemine değinen Başkan Dursun Özbek, "Kulüpler Birliği ile Futbol Federasyonu arasında yapılan bu anlaşma Türk futbolunun marka değerini yukarıya çekmeye yönelik, UEFA kriterlerine daha hassas olmalarını destekleyecek bir anlaşmaydı. Galatasaray olarak buna destek verdik. Çünkü çok inanıyoruz. İçeride bir aile havası var. Türk futbolunun eksiklerinden bir tanesi bu ve bunun sağlanması lazım. Federasyon da bu dönemde hep yanımızda büyük aile oluyoruz. Buradaki amaç Türk futbolunu daha yukarıya çekmek, dünyadaki bilinirliğini arttırmak ve marka değerini yükseltmek." ifadelerini kullandı.

"ŞİMDİ ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE HAZIRLANIYORUZ"

Futbol takımıyla ilgili soruları da cevaplayan Özbek, "Galatasaray dediğin zaman zaten sportif başarıyla beraber söylemek lazım. Çünkü Galatasaray 110 senedir bu manada büyük başarılar sağlamış bir kulüp." diye konuştu.

4. yıldızı taktıklarını da hatırlatan Başkan Özbek, "Şimdi Şampiyonlar Ligi'ne hazırlanıyoruz. Sezon bitti, bu manada şimdi transfer çalışmaları kamp ve önümüzdeki sezonla ilgili hazırlıklar başlayacak. Şimdi herkes kendine düşenin daha fazlasını yapmaya hazır. Zaten çok motiveyiz. Başarılı bir sezon geçirdik. Taraftarlarımıza önümüzdeki sene de aynı başarıyı bir üst seviyede yaşatmak istiyoruz. Hemen çalışmaya da başladık." dedi.

Özbek, yeni sezonda transfer çalışmalarının olup olmayacağı yönündeki soruya da, "Galatasaray dediğiniz zaman böyle bir şey olmaması mümkün değil. Galatasaray her zaman Türk sporunun en önemli markalarından bir tanesi. Bu manada başarı için yeni sezonda da teknik kadronun bize önerdiği yıldızları fazlasıyla kadrosuna katacaktır. Bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. Biz şu ana kadar sadece kupalara focuslandık. Başarıyla onları bitirdik. Şimdi hocamızla birlikte ne yaparız kimleri alırız yeni stratejimizi nasıl kuracağız bunları görüşeceğiz." karşılığını verdi.

"ABDURRAHİM ALBAYRAK VE ALİ DÜRÜST KONUSUNU FARKLI YANSITMAK YANLIŞ"

Bu arada Özbek, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın istifalarının kamuoyuna yanlış yansıtıldığını dile getirdi. Galatasaray'a büyük hizmetleri olan Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ın elde edilen başarıda paylarının büyük olduğunu da belirten Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst benim çok yakın arkadaşım. Biz geçmiş dönemlerde bu şampiyonluğu onlarla birlikte hazırlayan kişileriz. Onların da büyük katkıları var. Bu amacından sapmış bir konu oldu. Bizim kavgamız olmadı. Her ikisi de beni aradı son aldığımız kupadan sonra. Dolayısıyla Galatasaraylı olarak ne Abdurrahim'in ne benim ne de Ali'nin aklımızdan böyle bir şeyin geçmesi söz konusu değil. Geçmiş dönemin görevi bitti. Seçim oldu yeni yönetim geldi bunu farklı bir şekilde yansıtmak yanlış."