Galatasaray Spor Kulübü Başkan adaylarından Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği'nde yapılan toplantıda üyelere projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Katılımın yüksek olduğu bilgilendirme toplantısı yaklaşık bir saat sürdü. Toplantıda dernek üyelerine konuşan Galatasaray Spor Kulübü Başkan Adayı Dursun Özbek, ''23 Mayıs günü yeni başkanı ve yönetim kurulunu seçiyoruz. Bu Galatasaray'da bir bayrak yarışıdır. Hedefimiz bayrağı daha ileriye götürmektir." diyerek şöyle devam etti:

"Kulübümüz 1905 yılında Ali Sami Yen tarafından kurulmuştur. Başkanımız hedefi yabancı takımları yenmek olan bir kulüp kurdu. O günden 110 sene geçti. Bu süre içinde 35 tane başkan değişti. Başkanımız Ali Sami Yen'in vasiyeti 2000 yılında gerçekleşmiştir. Ben Ali Sami Yen ve kulübümüze hizmet eden başkanlarımız ve sporcularımız için bir alkış istiyorum.

Galatasaray sadece sportif başarıda kalmamış, sporun etik kısmında ve birleştirici özellikler içinde örnek bir kulüp olmuştur. Galatasaray başkanlarının son günlerde medyada eleştirildiği görülmekte ve yorumlar yapılmaktadır. Galatasaray'ı 110 yılda bu güne getiren 35 başkan için sadece teşekkür etmek gerekir. Hatalar olsa bile başarılar hataların çok üzerindedir ki, Galatasaray günümüzde bu durumdadır.

Bu başarı ve hizmetlere aday olduğum 36. dönemde de devam edeceğimize söz veriyorum. Galatasaray çok önemli bir mirastır ve bize emanettir. Emanet çok dikkatli ve titiz davranılması gereken birşeydir. Ben bu seçimde emaneti yönetmek için aday oldum. Bu manada da sizden destek istiyorum. Galatasaray'ı 35 başkanın getirdiği seviyenin üzerine taşıyacağımın sizlere sözünü veriyorum.

Mevcut yönetim göreve geldiğimizde bir başkan çıkarıp yönetime talip olacağımızı söylemiştik. 1905 GSYİAD'tan da iki arkadaşımız var. İsmail Sarıkaya ve Tayfun Demir yönetimde çok güvendiğim arkadaşımız. İsmail ile beraber çalıştık ve çok başarılı bir dönem geçirdik. Tayfun'u da duruşu ve hizmet etme arzusunu farkettim. Kendisine bunu ilettim ve olumlu cevap aldım."

"Galatasaray'da ne yaptık ne yapacağız konusu çok uzun bir konu. Tek tek anlatmayacağım ama bir konu çok önemli." diyen Dursun Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray'ın sıkıntıların başında bölünmüşlük geliyor. Kulübümüz faaliyetlerde bir araya gelmekte zorlanıyor. Galatasaray'ı seven ve gönül verenlerin tek ses ve yürek şeklinde yönetilebileceği bir koordinasyonu gerçekleştirmemiz gerek. Galatasaray bir dünya markasıdır. Türkiye'nin dünya'da en çok tanınan ve bilinen spor markasıdır. Bu markayı daha yukarıya taşımak için önümüzdeki dönemde 1905 GSYİAD'ile geniş ve verilmli şekilde çalışmak istiyorum. Sevdamız Galatasaray için daha yüksek faydalar üretmek için beraber çalışmayı birbirimize taahüt edelim.''

1905 GSYİAD Başkanı Metin Öztürk ise yaptığı açıklamada, '' Kulübümüz ile beraber çalışmaya her zaman bütün gücümüzle hazırız.. Bugün bu birlikteliğin ilk adımı olarak Dursun bey'in imzası ile loca aldık. Bundan sonra toplantılarımızı da orada yapıp Galatasaray'a faydalı olmak için elimizden gelen her şeyi sağlayacağız.'' şeklinde konuştu.