Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Her harcama ve her transfer belli bir hesap içinde yapılıyor. Biz kendi hesabımızı yaptık, birlikte olmak istemediğimiz futbolcuları listeledik. Bunun için çalışıyoruz" dedi.
Türk Telekom Arena Stadı’nda, NEF ile gerçekleşen forma sponsorluğu anlaşması imza töreni ardından açıklamalarda bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazileri ile ilgili yapılan anlaşma için, "Galatasaray Spor Kulübü’nün sahibi, Galatasaray’ın Genel Kuruludur" sözünü hatırlatarak, "Ortak akıl için her türlü şeyi genel kurula getireceğim dedim. Takip ettiğim yol bu. Bizim Emlak Konut ile yaptığımız ön protokol ile hem Riva hem de Florya’daki arsaların geliştirilmesi ve faydasının ne olacağına dair bir ön anlaşmadır. Çalışmalar devam ediyor. Netleşmesi halinde Genel Kurulun önüne gelecek. Onay gelirse gerçekleşecek" dedi.
"Güçlü performansa ulaşacak isimleri de renklerimize ekliyoruz"
Galatasaray’ın başarı odaklı bir kulüp olduğunun altını çizen Özbek, "Takımların yenileşmeye ihtiyacı var. Tüm transferler ve harcamalar bir disiplin içinde yapılıyor. UEFA kriterleri de bize bunu empoze ediyor. Her harcama ve her transfer belli bir hesap içinde yapılıyor. Oyuncu sayısının azalması bunda etkin faktörlerden biri. Biz kendi hesabımızı yaptık, birlikte olmak istemediğimiz futbolcuları listeledik. Bunun için çalışıyoruz. Güçlü performansa ulaşacak isimleri de renklerimize ekliyoruz. Yaptığımız işler belli bir matematiğin içindedir, bunun böyle bilinmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
TT Arena’nın yanına yapılacak olan spor salonu
TT Arena’nın yanına yapılacak olan spor salonu ile ilgili Nef ile bir görüşme gerçekleştirmediklerini dile getiren Özbek, "Arena’nın yanındaki salon kapasitesi 13 bin 800’den 15 bine çıktı, proje aşamasında. Ruhsat çalışmaları yapılıyor. Nef ile konu ile ilgili bir görüşme yapılmadı. Bu anlaşma saf bir forma sponsorluk anlaşması. Nef başarılı bir inşaat firması, bu destek vermek isterlerse lehimize olacağını düşünürsek kabul ederiz. Ama daha önce hiç bu konuda konuşmadık" ifadelerini kullandı.
"Kupa maçına hazırız"
Beşiktaş ile yapılacak olan Süper Kupa karşılaşmasını da değerlendiren Dursun Özbek, "Süper Final maçına hazırız. Cumartesi günü Beşiktaş maçına hazırız, motivasyonumuz gayet iyi. Kamp dönemimiz de gayet iyi geçti. Daha net ve güncel transfer bilgilerini yönetici arkadaşlarımızdan alabilirsiniz" açıklamalarında bulundu.
"Sadece Sneijder’e değil 14 oyuncuya disiplin yönetmeliği gereği ceza verdik"
Leiva transferi ve Sneijder ile bir çok futbolcuya verilen cezaların hatırlatılması üzerine ise Özbek, "Lucas Leiva ile ilgili olarak tek söyleyeceğim, transfer komitesindeki arkadaşlarımızın Florya’da bulunduğu. Sadece Sneijder’e değil 14 oyuncuya disiplin yönetmeliği gereği ceza verdik" açıklamasında bulundu.