Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Fenerbahçe Ülker’i yenerek şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "Bu kadar genç bir takımın şampiyonluğa ulaşması bizim için büyük bir başarıdır. Bu bizim ilerleyen günlerimiz için de bir motivasyon kaynağı olacak." dedi.

Kupayı kaldırdıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dusan Ivkovic, Türkiye’nin en iyi 8 takımının yer aldığı bir turnuvadan şampiyon olarak çıkmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. 4 günde 3 maç oynadıklarını belirten Ivkovic, şöyle konuştu:

"Çeyrek ve yarı final maçlarını genç bir takım olduğumuz için oynamak bizim için sorun olmadı. Ama kupayı kazanmak bizim için büyük önem taşıyor. Fenerbahçe karşısında en iyi oyunumuzu oynadık. Maç kalitesi olarak zor karşılaşmaydı. Çok tecrübeli bir antrenör ve takımla karşılaştık. Kötü başladığımız maçı bu genç oyuncularla dengeye getirmek bizim için büyük önem taşıyor."

NBA takviminden bile yoğun bir mücadele verdiklerini ifade eden Ivkovic, oyuncularını tebrik ederek, Başkan Tuncay Özilhan’nın kendisini arayarak tebrik ettiğini söyledi.

OBRADOVİC: ANADOLU EFES KAZANMAYI HAK ETTİ

Anadolu Efes’i kazanılan şampiyonluktan dolayı tebrik eden Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, sarı lacivertli ekibin kazanmayı hak ettiğini dile getirdi. Çok zorlu bir maça çıktıklarını hatırlatan Obradovic, oyuncularının çok heyecanlı ve sezonun en kötü hücum performansını sergilediklerine dikkat çekti.

Hayati önem taşıyan noktalarda skor üretemediklerini açıklayan Obradovic, "İlk yarıda 5 sayı da gerideydik ama istatistik anlamında çok kötüydük. Topu iyi kullanamadık ve çok zor atışlar yaptık. İkinci yarıda biraz daha iyiydik ama çok atış kaçırdık. Maçın son iki dakikasına kadar da durum böyleydi. Atış yüzdelerimize bakarsak da sezonun en kötü maçıydı. Oyuncularımı teşekkür ediyorum ellerinden geleni yaptılar. Anadolu Efes şile 9 gün içinde 5. maçımıza çıktık. Bu da kolay bir şey değil. Bir kez daha Anadolu Efes’i tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kupaya hazırlanırken finale kadar kalacaklarını söylediklerini dile getiren Anadolu Efes kaptanı Doğuş Balbay ise, zirveye oynayan takımları yenerek şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi.