Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe Kulübü'nün kendilerine yapılan silahlı saldırı sonrasında maçlara çıkmama kararını talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi. Yarsuvat, mayıs ayındaki seçimde kendisinin tanıdığı, beraber çalıştığı bir arkadaş aday olursa onu desteklemesinin kendisinin görevi olduğunu da kaydetti.

Galatasaray Spor Kulübü'nün aylık olağan divan toplantısına katılan Başkan Duygun Yarsuvat burada yaptığı açıklamada, kendi yönetiminde yer alan birinin aday olması durumunda destekleyip desteklemeyeceğinin sorulması üzerine, "Benim bir arkadaşım, tanıdığım, beraber çalıştığım bir arkadaşım aday olursa onu da desteklemek benim görevimdir. Benimle beraber çalıştığına göre tanıdığım bir adamdır." diye cevap verdi.

Bir gazetecinin Hamdi Yasaman'ın söylemiş olduğu 'Yönetimden birçok isim kabinede olacak' sözlerini hatırlatması üzerine ise Yarsuvat, "Onu Hamdi Yasaman’a sorun kim olduklarını. Ben sadece bizim Dursun Özbek’i biliyorum. Diğerleriyle bir görüşmem olmadı. Çünkü Özbek’in kabinesi olacak." dedi.

Başkan Yarsuvat, Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçı dönüşünde Trabzon'da Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırı sonrasında liglerin ertelenmesi konusunda ise Başkan Yarsuvat, şu görüşlerini dile getirdi:

"Şöyle bir şey söyleyeyim. Bu önlem için değil, kamuoyunun dikkatini çekmek için yapılmış bir harekettir. Çok yerindedir. Böylece kamuoyunun dikkati çekilecek ve terörist hareketlere yer verilmemesi sağlanacaktır. Örnek teşkil edecektir."

FENERBAHÇE'NİN MAÇLARA ÇIKMAMA KARARINI DOĞRU BULMUYORUM

Fenerbahçe yönetim Kurulu'nun kendilerine yapılan saldırının faillerinin bulunana kadar maçlara çıkmama kararını ise Başkan Duygun Yarsuvat, "Böyle bir karar aldıysa talihsiz bir karar. Çünkü mühim olan faillerin yakalanması değil, böyle rest çekmek yanlış. Çünkü faili bulunmayan faili meçhul bir çok cinayet var. Bunu böyle söyleyerek faillerin bulunması için uğraşılıyor. İki tane suç işlememiş insanı fail diye çıkartıp yargılamaya başlarsanız o zaman da haksızlık etmiş olursunuz. Gerçek faillerin bulunması icap eder." dedi.

Duygun Yarsuvat, Fenerbahçeli yöneticilerle görüşme şansının olmadığını belirterek, "Ben bildiri yayınladım. Bir deklarasyon yayınladım. Onlara geçmiş olsun dedim. Ama bir cevap gelmedi tabii." diyerek sözlerini tamamladı.