Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, göreve geldikleri günden beri şakır şakır borç ödediklerini söyledi.

Yarsuvat, Galatasaray Lisesi'nde yapılan şubat ayı Divan Kurulu toplantısında Galatasaray Sportif A.Ş. hisse senetlerinin satılması konusunda üyelere bilgi verdi. Başkan Yarsuvat, şöyle konuştu:

"A grubu hisselerini satamazsınız. Altın hisseyi niye satalım. Benim bu şekilde konuşmam oldu mu? Olsa bile satmam. Bunlar satılmaz. Bazı arkadaşlar prim yapmak için bu konuyu bu şekilde ortaya atıyorlar. Benim başkan olmaya hevesim yok. Ben zaten oldum. Ben Galatasaray'ı ayakta tutmak, yürütmek için sizden hisse senetlerinin almasını istiyoruz. Bunun birinci sebebi bütün genel kurul üyelerimizin aktif olarak bu ananomi şirketlerin faaliyetlerini katılmasını sağlamak için istiyoruz. Kimseye para ver demiyoruz. Hissemiz 18 TL'den işlem görürken şimdi 19.25'ten işlem görüyor. Sizin değerli varlığı almanızı istiyoruz. Eğer beğenmezseniz ertesi gün satarsınız. Siz almam diyorsanız o başka. Genel kurul üyelerine tahsisli hisse satışını söyledim. İkinci amacımız kulüp dernekten olan alacaklarını karşılamaktır. İsterseniz bu hisseyi alın isterseniz almayın. Galatasaray'ın gelirleri vardır ancak gelirleri temlik edilmiştir."

Duygun Yarsuvat, göreve geldikleri günden beri şakır şakır borç ödediklerine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz geldiğimiz günden beri borç ödüyoruz. Arkadaşlarımız şahsi kefaletlerini kullandı. İhtiyaç miktarlarını kendi ceplerinden çıkarıp ödedik. Galatasaray'ı seviyorsanız hisse alın. Ancak bazıları bu hisse satışının önlenmesi için 'İnan Kıraç hisseleri alacak. Galatasaray'a hakim olacak deniyor.' dedikodusu çıkarıldı. Yüzde 13 hisse alınca nasıl hakim oluyorsunuz. Ben de hisseyi alması için gideceğim ilk kapılardan birisi İnan Kıraç olacaktı ancak bu durumdan sonra zaten İnan Kıraç bu hisseyi almaz. Bu hedeflerine ulaşmış olacaklar. Bu hisseyi alın, beğenmezseniz ertesi gün satabilirsiniz. Sünnet ve düğünlerde altın yerine altın değerindeki bu hisse senedi götürün ve takın."

Öte yandan mart ayında yapılacak ibra konusunda da Başkan Duygun Yarsuvat, "Ben o gün madde olarak sadece ibra olarak yazarım. Siz yöntemine karar verirsiniz. İkili ibrayı düşünün. Bir ibra olabilir iki ibra olabilir. Bütün üyelerin teker teker ibrasi mümkün olabilir. Teker teker ibrada yapılabilir. Ben buna karışmam. Genel kurul karar verecektir." dedi.

Şampiyonluktan asla vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Galatasaray Başkanı, "Eğer kulübünde başarıyı sahada alırsanız, paraya dönüştürebilirsiniz. Bunu alamazsanız daha da geriye gidersiniz. Şampiyonluktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yarışıyoruz. Şampiyon oluruz veya olmayız. İki sırat köprüsü gibi bir yoldur. Başarılı olmak istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.