Galatasaray Kulübü eski başkanı Duygun Yarsuvat, İstanbul Ajansı Spor Müdürü Ahmet Yazıcı'ya açıklamalarda bulundu. Savcılık tarafından Sneijder’in Gençlerbirliği maçındaki golüne takipsizlik kararının çıktığını hatırlatan Yarsuvat, rakiplerin sahada kaybettiklerini masa başında telafi etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Ezeli rakibi Fenerbahçe’ye ve kalecisi Volkan Demirel’e göndermelerde bulunan Yarsuvat, "Peki Volkan’ın Sneijder’den yediği golleri nasıl açıklayacaklar. Volkan şike mi yaptı. O kadar uzak mesafeden o goller yenir miydi? O zaman Volkan’ı da savcılığa verselerdi." diye konuştu.

Soru-cevap şeklinde geçen röportajın tamamı ise şöyle:

"VOLKAN'I DA SAVCILIĞA VERSİNLER"

-Sneijder’in Gençlerbirliği maçındaki golüne takipsizlik kararı çıktı. Ne söylemek istersiniz?

"Bizim rakiplerimiz sahada kaybettiklerini masa başında kazanmaya çalışıyorlar. En son Shakhtar Donetsk maçında da yaptılar. Bunlar küçük mühendislik oyunları. Bunları yapmaya bir kulübün tenezzül etmemesi lazım. Çıkarsın takır takır oynarsın kazanırsın veya kaybedersin. Karşı taraf şunu yaptı ben hükmen galibim gibi sözlere gerek yok. Ben başkan olsam yapmam. Biz kendi sahamızda oynadığımız her maç öncesi kulüp başkanlarıyla yemek veririz. O yemeğe Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav laf olur diye gelmedi. Alt tarafı yemek yiyoruz. Maç sonrası da gol tartışıldı. Peki Volkan’ın yediği golleri nasıl açıklayacaklar. Volkan şike mi yaptı? İki tane Sneijder’den gol yedi. Bir sağ köşeden bir sol köşeden. Onuda savcılığa verselerdi. O kadar uzak mesafeden o goller yenir miydi? Saçma sapan şeyler bunlar. Kaleci elini uzatmışta sonra çekmiş. Böyle şey olmaz. Ona bakma ben kalecinin kız kardeşine bir Rolls Royce yollamış mıyım ona bak. O varsa şike dersin. Banka hesabına bak o haftalar banka hesabında şişme olmuş mu? Kendine ev almış mı? Genç bir sporcuyu perişan ediyorlar hakları var mı buna."

"LİGİMİZ ANTİKA DÜKKANI GİBİ"

-Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Messi’yi Ronaldo’yu getirmek artık hayal değil açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Türkiye ligi antika futbolcularla doldu. Hepsi çok güzel ama zamanında. Şimdi 33 yaşındaki bir futbolcuyu alıp -25 dereceye Sivas’a maç yapmaya götürür müsünüz? Bizim antrenörümüz Kalli vardı o Sivas’a gitmezdi. Bizim ligimiz zor bir lig. Antika eşya ile mücadele edemezsiniz. Sağlam olması lazım. Bana Ronaldo’yu 23 yaşında bugünkü paraları vermeden getirirsen o zaman iyi iş yapmış olursun. Türkiye ligi antikacı dükkanı oldu. Bütün idealim Galatasaray takımının yaş ortalamasının 23 olması. Eğer böyle yaparsak dinamik bir takım oluşturmuş oluruz."

4. YILDIZI UNUTTURMAYA ÇALIŞTILAR

-Fenerbahçe’nin yıldız transferlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

"Galatasaray bu yıl 3 kupa 1’de yıldız alarak büyük iş yaptı. Rakiplerimiz de bu yıldızın etkisini azaltmak için bir takım isimler transfer ettiler. Van Persie büyük isim kimse hayır diyemez ama zamanında iyi isimdi. Van Persie iyi olsa Arsenal’den Manchester’dan yollanır mıydı? Hollanda milli takımı bu oyuncusundan vazgeçer miydi? Bir sakatlığı var herhalde hala oynayamıyor. Bu gibi şeylerle Galatasaray’ı ezmeye çalıştılar. Başarımızı unutturmaya çalıştılar. Unuttursunlar. Biz kendimize yeteriz biz sessiz gideriz ama işimizi yaparız."

"İBRAHİMOVİÇ’İ 10 YIL ÖNCE ALIRDIM"

-Galatasaray başkanı olsaydınız Ibrahimoviç’i transfer eder miydiniz?

"İbrahimoviç sözleri seçim zamanında ortaya atıldı. Seçime dahi girmeyen başkan adaylarından biri. İbrahimoviç’i getireceğim dedi. Hatta onun üzerine biz dedik ki gel bütçeye bak ondan sonra İbrahimoviç’i söyle şimdiden herkesi ayaklandırma dedik. Bu Mayıs ayında ortaya çıktı. Şimdi siz getirir misiniz? 33 yaşında egosu en yükseğe çıkmış kendinden büyük kimseyi görmeyen bir oyuncuyu. Aslında çökmeye başlamış. Bu futbolcudan ne verim alabilirsin. Takım disiplinini bozar. Şampiyon olmuş bir takım var onun futbolcularına haksızlık etmiş olursunuz. Mesela Burak’a haksızlık edilmiş olur. Birde o kadar parayı İbra’ya neden veriyim. Galatasaray antikacı dükkanı değil. Antika eşya olarak çok iyi ama bana 10 yıl önce gel dediğimde gelmedi. Şimdi iyi olsa PSG bırakır mı? Futbolcular menejerler Türkiye ligini Avrupa’nın Dubai’si olarak görüyorlar. Bizden sonrada Dubai’ye gidiyorlar."

-Şampiyon kaçıncı hafta belli olur?

"Onu Cinci hocaya sormak lazım. Onlar bilir onu (Gülerek)

"GALATASARAY'IN BURAK'SIZ SAHAYA ÇIKMASINI ANLAMADIM"

-Ligin ilk haftasında en çok hangi takımı hazır gördünüz?

"Beşiktaş takımını beğendim. Halı sahada oynar gibi çok güzel goller attılar. Galatasaray’ı da seyrettim Burak'sız sahaya çıkmayı anlayamadım. Daha sonra yapılan değişiklerle biraz kendine gelir gibi oldu takım ama Galatasaray takımı henüz hazır değil. Fenerbahçe 2-0 galip geldi ama oynadığı oyun tatmin edici değil.

"MELO GALATASARAY’I KANDIRAMADI"

-Sizce Melo neden gitmekten vazgeçti?

"Başkanlığım dönemimde Melo ben gideceğim diye tutturdu. Kılımı kıpırdatmadım. Melo’nun ne istediğini biliyordum. Sözleşmemi 1 yıl daha uzatın diyordu. Melo’nun bütün numaraları bunun içindi. İtalya’da ‘Bidon’ olarak ilan edilmiş bir oyucuyu bir İtalyan takımının yeniden alması hikaye. Ne dediler gel 1 milyon Euro verelim. Melo bizden 3 milyon Euro alıyor. Melo neden gitsin. Blöf yaptı ama kandıramadı bizimkileri."

-Tekrar başkan olmayı düşünür müsünüz?

"Asker terhis olduğu kışlaya tekrar dönmez. Ben artık hep kışlanın dışındayım ama onlarla beraberim. Ben onlara yürek verdim. Artık ben yapabilirim diye çıkabilirler. Çünkü Galatasaray’a hiç bir şey olmaz. O kadar kuvvetli ve köklü ki. Sadece Galatasaraylılara doğruyu söyleyeceksiniz."

GALATASARAY'DAN YETİŞEN BİRÇOK OYUNCU BİZİ SATTI

-Geçen yıl kadro dışı bırakılan Sabri’nin yıllık ücretinin 1.8 milyon Euro'ya çıkarılması hakkında ne düşünüyorsunuz?

"Kulübün mali durumu içinde Sabri’nin yüksek para alması takım içinde nasıl değerlendirilir onu düşünmek lazım. Aslında Cüneyt Tanman’a sormak lazım neden böyle yaptı diye. Ama bakıyorum Sabri’den başka sağ bekte oynayacak adamda yok. Yavaş kalıyor. İleri gittiğinde geri gelemiyor. Orta yaptığında martılara kargalara yapıyor ama geçen yıl iyi bir performans ortaya koydu. Sabri’ye biraz daha zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Galatasaray’ı seven Galatasaray’dan yetişmiş Galatasaray’ı satmayan bir adam. Biraz bunlara bakmak lazım. Birçok Galatasaray’dan yetişmiş oyuncu Galatsaray’ı satmıştır. Kimi söylediğimi de anlarsınız."

35 MİLYON EURO’YU VER MUSLERA’YI AL

-Muslara’yı satmayı düşündünüz mü?

"Muslera’ya 35 milyon Euro verseler o zaman hayır demem. Başka bir takım daha alırım. Hatta Muslera’ya da altın bir madalya veririm teşekkür ederim. Bu yıl olmazsa gelecek yıl bütün iyi oyuncularımızı alacaklar. Sneijder’i de Selçuk’u da alacaklar ama Selçuk gitmez diye düşünüyorum."