Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, "Ben şike yapmadım. Galatasaray Kulübü de şike yapmadı. Duygun Yarsuvat'ta şikeyi ne tasvip etti ne de şike yapanın yanında oldu." dedi.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapılan mali genel kurulunda üyelerin eleştirileri üzerine kürsüye gelen Başkan Yarsuvat, kendilerine yapılan eleştirilere cevaplar verdi.

Şike konusunda yapmış olduğu açıklamalarına büyük eleştiriler gelmesi üzerine Başkan Yarsuvat, "Ben şike yapmadım. Galatasaray Kulübü de şike yapmadı. Duygun Yarsuvat'ta şikeyi ne tasvip etti ne de şike yapanın yanında oldu. Benim bütün söylediğim hukuki açıdan bu kişilerin yargılandığı mahkeme yanlıştır, olağanüstü bir mahkemede yargılanmamaları gerekirdi diye açıklama yapmıştım. Ben bir hukukçuyum bu bildiğimi inandığımı her yerde söyleyebilirim. Derslerimde de söylüyorum. Bu söylemlerimi şikeyi koruyor, şikecileri koruyor çevirmemeniz lazım. Galatasaray ve Fenerbahçeliler arasındaki kan davasının bitirilmesi için çalışıyorum. Benim amacım budur. Galatasaray taraftarının Kadıköy'e gidip maç seyretmesidir. O zaman şartlar eşit olur. Ben de onun için kalktım Kadıköy'e gidip derbi maçını izledim. Gözü kapalı düşman arayan kişiler olmamamız lazım. Her yerde her takımı seven taraftarlar var. Her beraber güzel oyunu zevkle heyacanla seyredelim." dedi.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Mahmut Uslu'nun yapmış olduğu açıklamalar üzerine Yarsuvat, "Kasımpaşa maçından sonra Mahmut Uslu, Galatasaray, Kasımpaşa maçında şike yaptı demiş. Ben de buna cevap verilmez dedim." diye konuştu.