Yakın Karadeniz Baja Rallisi Düzce’de 15 Temmuz Şehitleri anısına düzenleniyor. İlk kez yapılan Baja Rallisi, Düzce’nin bütün doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor. Akçakoca kumsalında düzenlenen ekstrem özel etabında kıyasıya yarış ilgiyle izlendi.
Düzce Valiliği ve Akçakoca Belediyesi’nin destekleri Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, ANLAS ve Nesine.com’un sponsorluğunda Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen “Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi Akçakoca etabı, Cerablus şehidi Ercan Çelik adına yapıldı.
Akşam saatlerinde Çuhalı kumsalına kurulan özel parkurda başlayan ATV, UTV ve motorsiklet yarışlarında heyecan doruğa ulaştı. Türkiye’nin 4 bir tarafından gelen sporcular kıyasıya yarışırken, bazıları ise zor anlar yaşadı. Yarışmacılar, Türkiye’de ilk kez Karadeniz’de yarıştıklarını belirterek, ’’Mükemmel bir parkur hazırlanmış. Zor anlar yaşadık. Ancak şunu belirtmeliyiz; bu spor alanına herkesi davet ediyoruz" dediler.
Yarışlara Akçakoca Kaymakamı Mehmet özer, Belediye Başkanı Cüneyt yemenici ev sahipliği yaparken, çevre ilçe Kaymakam ve belediye başkanları da yarışları izlemek üzere protokolde yerlerini aldılar. Sağanak yağışlar sırasında geçen yarışlar gece yarısı sona erdi.
Yarışmaların sonunda dereceye giren sporculara protokol üyeleri tarafından kupa ve madalyalar takdim edildi.