Galatasaraylı oyuncu Blerim Dzemaili, en iyi performansı göstererek sarı-kırmızılı takımda kalmak istediğini söyledi.
Geçen sezonu Genoa’da kiralık olarak geçiren Blerim Dzemaili, Danimarka kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray’a döndüğü için mutlu olduğunu belirten Dzemaili, "Galatasaray’ın çok büyük bir kulüp ve camia olduğunu düşünüyorum. Sözleşmem devam ediyor ve burada devam etmek istiyorum. Kontrat yenileme konusunda başkanımızla, yönetimimizle görüşmek ve uzun yıllar Galatasaray’da oynamak istiyorum" dedi.
"Farklı pozisyonlarda oynayabilirim"
İsviçreli oyuncu, ihtiyaç olduğunda her pozisyonda oynayabileceğini vurgulayarak, "Oynayacağım pozisyonu belirlemek hocamıza kalmış. Ancak benim kendimi en iyi hissettiğim ve en iyi randıman vereceğim pozisyon defansif orta saha. Bazen hocamız benden inisiyatif alıp öne çıkmamı istiyor. Aarhus maçında bunu yerine getirdim. Hocamızın isteği doğrultusunda farklı pozisyonlarda oynayabilirim" diye konuştu.
"Uzun yıllar kontrat yapmak istiyorum"
İtalya’da güzel bir sezon geçirdiğini ifade eden Dzemaili, "Onun üzerine İsviçre Milli Takımı’yla Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’nda oynadım. Dolayısıyla birçok teklif aldım. Ama benim önceliğim kesinlikle Galatasaray. Galatasaray’la daha uzun yıllar kontrat yapmak istiyorum. Teklifler aldım ama önceliğim Galatasaray olacak" şeklinde konuştu.
15 Temmuz darbe girişimini de değerlendiren Dzemaili, "İstanbul’da olmayınca, yaşamayınca o anda son durumu da bilmiyorsunuz. Basından takip ediyorsunuz. Buraya gelmeden önce İstanbul’da 3-4 gün kaldım ve durum iyiydi, sıkıntı yoktu. Bunu eşime ve aileme en güzel şekilde anlatacağım. Bu, küçük bir problem. Önemli olan diğer problemlerin çözülmesi" ifadelerini kullandı.
"Şimdiki Galatasaray tamamen farklı"
Kiralık olarak gittiği Galatasaray ile şimdiki Galatasaray’ın tamamen farklı olduğunu söyleyen başarılı oyuncu, "1 haftadır buradayım. Şimdi farklı oyuncular ve farklı bir hoca var ama daha çok beraberler. takım içindeki havayı olumlu buldum. Hocamız çok iyi ve pozitif birisi. Bütün oyuncularla çok iyi iletişimi var. Hocamızın bu özelliğinin bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Tekrarlıyorum, ilk geldiğim Galatasaray ile şimdiki Galatasaray arasında fark var" dedi.
"Buradan ayrılırken beni istemeyen bir hoca vardı"
Profesyonel bir oyuncu için düzenli forma giymenin önemine dikkat çeken Dzemaili, "Geçen sezon gidip düzenli oynamak, benim için çok pozitif oldu. Buradan ayrılırken beni istemeyen bir hoca vardı ve ayrıldım. Şimdi yeni bir hoca var ve ona kendimi göstermem gerekiyor. Şu anda bir şansınızın olduğunu biliyorsunuz. Düzenli oynamak ve yeni bir başlangıç bende olumlu bir etki yapacaktır" açıklamasını yaptı.
İsviçreli oyuncu, transfer soruları üzerine, "Benim üzerime düşen, şans bulduğumda yüzde yüzümü vererek o formayı giymek. Takımın orta sahasında iyi isimler var ve rekabete açık bir kadro. Oyuncuya ihtiyaç var mıdır yok mudur buna hocamız ve başkanımıza karar verecektir" cevabını verdi.
"Avrupa Şampiyonası’ndaki performansı burada göstermek istiyorum"
Sarı-kırmızılı takıma ilk transfer olduğunda çok mutlu olduğunu dile getiren 30 yaşındaki futbolcu, "Futbol hayatımı burada tamamlayabilirim diye düşünmüştüm. Ancak işler iyi gitmedi. Sakatlık yaşadım ve beni geçen sene istemeyen bir hoca vardı. Kiralık gittim ve daha sonra Avrupa Şampiyonası’nda kendimi gösterdim. Aynı performansı burada da göstermek istiyorum" dedi.
"Melo ile farklı oyuncularız"
Tecrübeli oyuncu, takımın eski oyuncusu Felipe Melo ile kıyaslanmasına ilişkin olarak, "Felipe Melo ile kıyaslanmak çok doğru olmaz. Farklı tip oyuncularız. Felipe biraz defansif. Benim pozisyonum hem defansif hem ofansif. Mevkii anlamında ve oyun karakteri anlamında bire bir aynı olduğumuzu düşünmüyorum" değerlendirmesini yaptı.
"Kalmak istiyorum"
Galatasaray’ın oyuncusu olduğunu vurgulayan Dzemaili, "Burada mutluyum. Başkanımızla, yönetim kuruluyla ve hocayla bir görüşme yapmak istiyorum. Eğer yeni bir sözleşme yapmak istemezlerse, hocamla konuşup kendim ve Galatasaray için en iyi kararı almak zorundayım. Ancak şu anda en iyi performans gösterip Galatasaray’da kalmak istiyorum" diye konuştu.