Dünya ve Avrupa şampiyonu Eczacıbaşı VitrA, 2012-2013 sezonundan bu yana sporcusu olan Dilara Bağcı ile, üç sezon daha anlaştı.

Eczacıbaşı VitrA Voleybol Takımı Menajeri Nalan Ural, genç liberonun üç sezondur sporcuları olduğunu ve üç sezon daha anlaşma yaptıklarını belirterek, "Dilara çok genç, ancak bir o kadar da azimli ve istekli bir sporcu. Özellikle Dünya Kulüpler Şampiyonası’ndaki performansıyla bizi çok mutlu etti." dedi.

Ural, Türk voleybolunun her geçen gün daha da iyi olacak bir libero kazandığını ve Dilara Bağcı’nın kendilerini yanıltmayacağına inandıklarını söyledi.

Eczacıbaşı VitrA gibi ulusal ve uluslararası alanda söz sahibi bir takımda yer almaktan büyük mutluluk duyduğunu ve dünyanın en iyi Türk ve yabancı oyuncularıyla antrenman yapıp, maçlarda birlikte mücadele etmenin inanılmaz bir deneyim olduğunu belirten Dilara Bağcı ise şöyle konuştu:

"iki sezon Bursa takımlarında oynayıp, deneyim kazanarak, Eczacıbaşı VitrA’ya geldim. Kadroda yer aldığım ilk senede iki uluslararası başarı elde etmek çok motive edici. Kendimi çok şanslı görüyorum. Takım arkadaşlarım ve teknik ekip bana çok yardımcı oldu. Bu sezon, müzemizde olmayan iki kupayı kazanarak, inanılmaz bir gurur yaşadık. Gelecek üç sezon, turuncu-beyaz formayı giyeceğim için çok mutluyum. Kulüp olarak daha bir çok başarıya hep birlikte imza atmak için sürekli çalışacağız. Bana inanan ve yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim. Her zaman en iyisini yapmak için çaba harcayacağım."

DİLARA BAĞCI KİMDİR?

1994 Ankara doğumlu Dilara Bağcı, voleybola dokuz yaşında başladı. İlbank’tan transfer edilen ve 2012-2013 sezonundan bu yana Eczacıbaşı Spor Kulübü’nün sporcusu olan Bağcı, deneyim kazansın diye bir sezon Bursa Büyükşehir Belediyespor (2012-2013), bir sezon Nilüfer Belediyespor (2013-2014) kadrosunda kiralık olarak oynadı.

2014-2015 sezonunda Eczacıbaşı VitrA formasını giymeye başladı ve ilk sezonunda 2015 Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, 2015 Dünya Kulüpler Şampiyonluğu’nu yaşadı.

2011’de, 18 yaş altı Milli Takımı’na seçildi ve Dünya ve Avrupa Şampiyonluğu elde etti. Avrupa Şampiyonası’nda 'En iyi libero', Dünya Şampiyonası’nda ise 'En iyi libero' ve 'En iyi servis karşılayan' ödüllerinin sahibi oldu. 2012’de, 20 yaş altı Milli Takım ile Avrupa Şampiyonluğu’nu kazanırken, aynı zamanda turnuvanın da 'En iyi libero' ödülünü aldı.