Türk atletizminin genç yıldızlarından Eda Tuğsuz, Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda parladı. Kadınlar cirit atmada mücadele eden Eda, 56.71 metrelik atışıyla bronz madalyayı kazanmayı başardı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde yeni bir döneme giren Türk atletizmi bu kez de Dünya Gençler Şampiyonası’nda madalyaya uzandı. Avrupa Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda 12 madalya toplayarak tarih yazan ağabey ve ablalarının ardından Eda Tuğsuz da Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde devam eden Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası podyuma çıktı.
Bu sene 16’ıncısı düzenlenen Dünya Gençler Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar cirit atma elemelerinde 57.77 metre ile ilk sırada yer alan Eda Tuğsuz, finalde de ulaştığı 56.71’lik derecesiyle bronz madalyaya erişti.
Türkiye’nin 6’ıncı madalyası oldu
Dünya Gençler şampiyonalarında daha önce biri Eşref Apak’la gelen altın madalya olmak üzere 5 madalya elde eden Türkiye, Eda’nın dünya üçüncülüğüyle 6’ıncı kez podyuma çıkmış oldu. Geride kalan 15 Dünya Gençler Şampiyonası’nda Merve Aydın (800 metre) ve Nimet Karakuş (100 metre) gümüş, Selahattin Çobanoğlu (800 metre) ve Emel Dereli (Gülle atma) de bronz madalya elde etmişti.