Dünyadaki iki Fair Play kuruluşu olan EFPM Avrupa Fair Play Birliği ve CIFP Uluslararası Fair Play Konseyi bu yıl Ekim ayında Azerbaycan Fair Play Komitesi'nin ev sahipliğinde müşterek kongre ve ödül töreni yapmaya karar vermişlerdi. Bu çalışmanın ilk toplantısı İstanbul’da ikinci toplantı ise Viyana’da yapılmıştı. Müşterek kongrenin son çalışması 30 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Bakü’de yapıldı.

Azerbaycan Fair Play Komitesi Başkanı Hazar Isaev başkanlığındaki toplantıya Kongre Direktörü Salhat Abbasova, Dış İlişkiler Müdürü İlhan Madatov, Spor Teşkilatı Başkanı Aydın Madatov ve üniversite yetkilileri katıldılar. CIFP’den ise Başkan Dr. Jeno Kamuti, Muhasip Bert Van De filer, Albert Buisman, EFPM’den Başkan Christian Hinterberger, Başkan Yardımcısı Erdoğan Arıpınar, Miroslav Cerar, Muhasip üye Katerine Raczova, İlmi Komiteden Steve Town katıldı.

Heyet müzakere sonunda 8-10 Ekim’de Bakü’de yapılacak 21. EPPM ve CIFP müşterek komitesi için programı onayladı.

Bu arada kongredeki ödül tören 9 Ekim Cuma günü saat 19.30'da yapılacak ve EFPM, CIFP, TMOK ve Azerbaycan Milli Komitesi'nin ödülleri takdim edilecek. CIFP ödüllerini Türkiye’den Selçuk Üniversitesi Fair Play Topluluğu ve spor adamı Abdullah Kiğılı alacak.