Bu yıllın vefa ödülüne layık görülen Almanya futbolunun imparatoru Franz Beckenbauer, kariyerinin en yüksek noktası dünya kupasını Almanya’ya getirmesi olduğunu söyledi.

Futbolda kazanmadığı başarı kalmayan ve jübile maçında elde ettiği 30 milyon Markı maddi sıkıntı çeken insanlara yardım için bir vakıf kuran Beckenbauer geçen 28 yıl içinde bu rakımı 27 Milyon Euro’ya çıktığını açıkladı. Beckenbauer, "Golf turnuvalarına katılmanın sebebi bu vâkıfa yardım toplamak için bundan sonrada bu turnuvalara katılacağım." dedi.

Almanya’nın Hamburg eyaletinde onuncu kez düzenlenen Spor Galası’nda yıllın en başarılı sporcularına ödülleri verildi. Hamburg Esnaflar Odası salonunda düzenlenen galada yılın en iyi erkek ve bayan sporcusunun yanında en iyi takım vefa ödülü sahiplerini buldu. 13 kişiden oluşan özel jüri tarafından yapılan oylama sonunda yılın en iyi sporcu erkeklerde yüzmede dünya rekoru kırarak şampiyon olan ve 25 yaşında aktif kariyerine nokta koyan Markus Deikler seçilirken bayanlarda ise Hamburger SV kulübünün olimpiyat ve dünya şampiyonu plaj voleybol oyuncusu Laura Ludwig birincilik ödülüne layık görüldü. Yıllın en iyi takımı ödülü ise Hamburg, Almanya ve Avrupa şampiyonu olan Harverstehuder THC Hockey’e verildi.