Ekonomik darboğazda bulunan Spor Toto Süper Lig takımlarından Bursaspor, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilecek ayranın satışından elde edilen gelirin yüzde 10'luk bölümüne sahip olacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa'da en çok tüketilen içecek ayran. Gelirin yüzde 10'luk bölümü kulübe kalacak. Bu şehre tahta bavulla gelip, holding patronu olanlar var." dedi.

Belediye şirketi Burfaş'ın Bursaspor'a ürettiği pastanın ardından bir diğer belediye şirketi BESAŞ tarafından üretilecek Bursaspor ayranının satışlarından elde edilecek gelirin yüzde 10'luk bölümü Bursaspor'a bırakılacak. Bursaspor Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen lansman toplantısında konuşan Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, "Ben inanıyorum ki, Bursaspor sevgisiyle daha fazla ayran tüketilecek ve bu da Bursaspor’a katkı olacak." dedi.

ALTEPE: TAHVA BAVULLA GELİP PATRON OLANLAR VAR, ONLAR DA DESTEK VERSİN

    Bursaspor'a yeteri kadar katkı sağlamayanlara sitem eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de stad gelirlerinin takıma bırakılmasının ardından ayran satışıyla da kulübe destek verdiklerini hatırlattı. Başkan Altepe, "Bursa’da en çok tüketilen içeceklerden biri ayran. BESAŞ bu konuda iddialı konuma geldi. En çok üretilen ürünlerin başında ayran geliyor. Satıldığı müddetçe gelirinin yüzde 10’unun Bursaspor’a kalmasına yönelik bir proje geliştirdik. Bu proje Bursasporluların Bursalıların biraz daha gayrete getirme, biraz daha sorumluluk duymalarını sağlama adına geliştirilmiş proje. Nimeti bol olan şehrimiz; Bursa. Bu şehre tahta bavuluyla gelip holding patronu olanlar var. Binlerce zengin var. Hep bu topraklardan aldık, herkese verdi Bursa. Biraz da bu şehre karşı görevlerimizi yerine getirelim. Yıldızını biraz parlatalım. Hedefimiz Avrupa’da başarılı olabilecek takım yapmak. Zaten Türkiye’de şampiyon oldu." diye konuştu.
    Konuşmaların ardından Altepe ve Bölükbaşı, ayran içerek protokole imza attı.