Çek Cumhuriyeti’ni yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın koçu Ekrem Memnun, en iyi oyunlarını daha oynamadıklarını belirtti.

Çek Cumhuriyeti’ni 59-48 mağlup ederek çeyrek finale yükselen A Milli Kadın Basketbol Takımı’nda karşılaşma sonrası başantrenör Ekrem Memnun ve oyuncu Lara Sanders basın mensuplarının sorularını cevapladı. E Grubu’nda oynadığı üç maçı da kazanan ve grup lideri olarak tur atlayan A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek finalde F Grubu’nun dördüncüsü ile karşılaşacak.

Başantrenör Ekrem Memnun bir sonraki maçı olimpiyatlar için oynayacaklarını ve henüz en iyi basketbollarını ortaya koymadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Her geçen gün oyunumuzu geliştiriyoruz. Akıllı oynuyoruz. Akıllı oynamak zorundayız. Maçta konsantre bir şekilde mücadele ettik. Buraya gelirken felsefemiz ‘Pozisyona girmek için pozisyonda olman gerekir’di. Bir sonraki maçı olimpiyatlar için oynayacağız. Pozisyonda kalmak için… Takımdaki herkes bunun farkında. Hazır olacağız. Rakibin kim olduğu önemli değil.

En iyi basketbolumuzu daha oynamadık. Her hücumun değerli olduğunu biliyorum ve bunu oyuncularıma, özellikle genç oyuncularıma anlatmaya çalışıyorum. Hücumda ve bazı açılardan savunmada gelişmemiz gerekiyor."

Karşılaşmayı 12 sayı-6 ribaund ile tamamlayan Lara Sanders, en doğru oyunu oynamaya yaklaştıklarını dile getirdi. Lara Sanders, "İkinci turda harika üç maç çıkardık ve olmamız gereken yere vardığımızı hissediyorum. Bizim için neyin işe yaradığını, neyin yaramadığını anlamaya başlıyoruz. Doğru zamanda oyunumuzu yükseltiyoruz. Çeyrek finale yükseldiğimiz ve üstelik bunu grup lideri olarak başardığımız için çok mutluyum." diye konuştu.