Elbistan Sportif Havacılık Ve Hafif Hava Araçları Doğa Sporları Spor Kulübü Derneği (ELHAVK) Elbistan'da ‘’Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu’’ düzenledi. Kursa Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'de (MAHAVK) destek verdi.

Elbistan Sportif Havacılık Ve Hafif Hava Araçları Doğa Sporları Spor Kulübü Derneği (ELHAVK) Başkanı Turgut AKBAŞ tarafından Elbistan’da açılan ve Kahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği’ninde (Mahavk) destek verdiği ‘’Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu’’ başarı ile sona erdi.

Kurs hocaları; Hava Sporları Federasyonu Aksaray İl Temsilcisi ve THK Eğitmeni Abdullah KAHRAMAN, Hava Sporları Federasyonu Kahramanmaraş İl Temsilcisi ve THK Eğitmeni Mahmut HOPUR ve Gaziantep Yamaç Paraşütü Ve Havacılık Sporları Kulübü(GAYAP) Başkanı Barış ÇELİK yaptıkları açıklamada; "çok başarılı bir eğitim süreci geçirdiklerini, katılan tüm sporcuların başarılı bir şekilde kursu tamamladıklarını" söyleyerek  Elbistan halkının göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ettiler. Ayrıca Turgut Akbaş’ında göstermiş olduğu ev sahipliği ve misafirperverliğe de teşekkür ettiler.

ELHAVK Başkanı Turgut AKBAŞ; Elbistan’ın Yamaç Paraşütü Sporu için coğrafi ve iklim koşulları yönünden çok uygun bir bölge olduğunu, bölgede Yamaç Paraşütü sporunun gelişmesi için bu kursun iyi bir başlangıç olduğunu söyledi.

Mahavk Başkanı Cemil ÖNDER'de yaptığı açıklamada  Kahramanmaraş gibi tüm ilçelerinin de Yamaç Paraşütü sporunu yapmak için çok uygun olduğunu, bu potansiyelin kullanılabilmesi adına Elbistan’da açılan bu kursun bir başlangıç ve diğer ilçeler içinde örnek oluşturması yönünden önemli olduğunu söyledi.