Spor hukukçusu Avukat Emin Özkurt, gelecek yıl Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'nda mücadele etmesinin önünde hiçbir hukuki engelinin bulunmadığını ve 3 Temmuz sürecinin UEFA bağlamında kapandığını açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki Kamp Eğitim Merkezi'nde yapılan Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) Kongresi'nde açıklamalarda bulunan Özkurt, 3 Temmuz süreci sonrasında Avrupa Kupaları'ndan men edilen Fenerbahçe'nin durumu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Önümüzdeki yıl Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi veya UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etmesinde hiçbir hukuki engel yok. 3 Temmuz süreci UEFA bağlamında kapanmıştır."

"BEŞİKTAŞ DAHA İYİ ŞARTLARDA ANLAŞMA YAPABİLİRDİ"

Beşiktaş'ın UEFA ile yapmış olduğu mali fair play çerçevesinde yaptığı anlaşmanın şartlarının daha iyi olabileceğini iddia eden Avukat Emin Özkurt, "Mali fair play konusunda büyük kulüpler açısından riskler var. Geçen hafta Beşiktaş, UEFA ile çeşitli cezaları kabul etmek üzere bir anlaşmaya vardı. Beşiktaş, Avrupa Kupaları'nda mücadele etme adına yaptığı anlaşma şartları itibari ile sağlıklı bir anlaşma değildir. Yanlış şartlar var. Beşiktaş sıkıntı doğuracak şekilde imza edilmiş bir anlaşma yaptı. Beşiktaş, bu anlaşma ile transfer yasağını, 4 yıl boyunca transfer yapmayacağını, belli para cezasını kabul ediyor. Yapılan anlaşma daha iyi şartlarda yapılabilirdi." diye konuştu.

AIAF KONGRESİ

Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği (AIAF) ile TFF'nin birlikte düzenlediği Uluslararası Hukuk Kongresi'nde 35 ülkeden 140'a yakın hukukçunun katıldığına dikkat çeken Avukat Emin Öztürk, kongrede üç önemli konunun konuşulacağını ifade etti.

1 Nisan 2015 tarihinde menajerlik sisteminin kaldırıldığını belirten Avukat Özkurt, "Federasyonlar, bu yeni sistemi anlamaya çalışıyor. TFF, yeni oyuncu temsilciliği talimatını hazırlıyor. Fikir alışverişi açısından önemli oldu. Mali fair play kuralları pek çok Türk takımlarının canını yakıyor. Türk takımlarımız hakettikleri halde gidemiyorlar. Bu konuda muzdaripler. Oyuncuların belli bir fon tarafından sahiplenilmesi Güney Amerika'da yaygın. Hukuki problemleri var. FIFA, bunu yasakladı." diyerek sözlerini tamamladı.