Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2014–2015 öğretim yılı Okullar Arası Basketbol Yıldızlar İl Birinciliği’nde şampiyon Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu oldu.

Gaziantep geneli 19 okulun katıldığı ve Kamil Ocak Kapalı Spor Salonu'nda kıyasıya geçen müsabakalarda yarı finalde Özel Gaziantep Kolej Vakfı Ortaokulu'nu, final maçında ise rakibi Adnan A.Ş. Ortaokulu'nu 37-19 yenen Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu basketbol takımı oynadığı bütün maçlarını kazanarak birinci oldu. Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu basketbol takımının bir sonraki hedefi Türkiye şampiyonası grup maçlarında Gaziantep’i en iyi şekilde temsil edip bölge şampiyonu olmak.

Sosyal, kültürel, sportif etkinliklerin de eğitimin bir parçası olduğunu ve öğrencilerin gelişiminde bu alanları çok önemsediklerini vurgulayan Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu Müdürü Yaşar Turna, basketbolda küçüklerin ardından yıldızlarda da şampiyon olan takım oyuncularını kutladı. Kurum olarak yarışan bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini belirten Turna, "TEOG, olimpiyat, kültürel ve sosyal alanlarda olduğu gibi sporda da başarımızı bir kez daha ispatladık. Bu başarıda emeği geçen beden eğitimi öğretmenlerimizi oyuncularımızı tebrik ediyorum. Hedefimiz ülkemizin geleceğine yön verecek üst düzey sporcular yetiştirmek " diye konuştu.