Fenerbahçe'den Medipol Başakşehir'e transfer olan Emre Belözoğlu, futbol oynamak istediği için Başakşehir'e transfer olduğunu söyledi. Ayrıca milli futbolcu, 2 yıl sonra Fenerbahçe'den idari yönde tekrardan bir teklifin gelmesi halinde kabul edeceğini ifade etti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda gerçekleştirilen imza töreni öncesinde açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, "Futbol oynamak istiyorum. Oynadığım bütün takımlarda hep başarılı oldum. Öncelikli amacım burada bu başarıları tekrarlamak. Fenerbahçe'ye de tekrar teşekkür etmek istiyorum. Fenerbahçe idari bir teklifte bulundu. Ciddi bir görev vereceklerini ilettiler. Ama ben futbol oynamak istediğimi söyledim. Fenerbahçe benim kendimi ait hissettiğim bir kulüptü. Futbol hayatım bitince yine böyle bir teklif gelirse Fenerbahçe'de kabul ederim. Elimden geldiğince şuan Başakşehir için mücadele edeceğim." diye konuştu.

Fenerbahçe'nin kendisiyle sözleşme yenilememesi ve yönetici Mahmut Uslu'nun imzaladığı bir yazılı açıklamanın ardından Fenerbahçe ile yolları ayrılan Emre Belözoğlu, "Fenerbahçe’de çok güzel ve zor günlerim geçti." diyerek şunları söyledi:

"Fenerbahçe'de kaptanlığa kadar yükseldim. Gerçekten çok büyük, çokta zor bir camia. Orada futbol oynamak kolay değil. Benim için oradan ayrılma kararım çok zordu. Futbolun içinde bunlar var. Terimin son damlasına kadar mücadele ettim. İnsanların ayrıldığım için üzüntülerini gördüm. Bu bana yeterliydi. Çok fazla hata yapsam da doğruların daha fazla olduğunu düşünüyorum. Yönetim kurulunun kararına saygı duydum ve ayrıldım. Buradan teklif gelince de böyle bir karar vermek zor olmadı. Fenerbahçe'den ayrılmak ne kadar zor ise Başakşehir'i kabul etmek o kadar kolaydı."

Barcelona'ya transfer olan Arda Turan için ise Belözoğlu, "Arda ülkemizin son dönemindeki en büyük yıldızı. Gururluyum. Onun böylesine büyük bir kulübü tercih etmesi onlarında Arda’yı tercih etmesi beni de gururlandırıyor. Bundan önce Athletico Madrid’deki başarısını tekrarlayacağına inanıyorum. Çok temiz bir kardeşimiz. Orada da göğsümüzü kabartmaya devam edecek. Türk gençlerine çok büyük örnek olduğunu düşünüyorum. Ülkemizi geçmişte en iyi şekilde temsil etti yine temsil edeceğine inanıyorum." yorumunda bulundu.

Medipol Başakşehir'de eski takım arkadaşları Semih Şentürk, Bekir İrtegün ve milli takımdan hocası Abdullah Avcı'nın olduğu hatırlatılarak, hedefinin sorulması üzerine ise deneyimli oyuncu, "Gelecek sezon ilk hedefimiz Türk bayrağını Avrupa'da dalgalandırmak. UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak. Tabii ki ligde de ilk hedefimiz yeniden Avrupa kupalarına katılmak olacaktır." şeklinde cevap verdi.

Kariyerinde Galatasaray, Inter, Newcastle United, Atletico Madrid ve Fenerbahçe'de oynayan Emre, yaklaşık 7 yıldır Fenerbahçe forması giyiyordu. Sarı lacivertliler, kaptanlık görevini yürüten Emre Belözoğlu'yla yolların ayrıldığını resmi internet sitesi aracılığıyla duyurmuştu. Medipol Başakşehir ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Emre Belözoğlu, yeni takımında 11 numaralı formayı giyecek.

"FENERBAHÇE DE DAHİL HER TAKIMA KARŞI OYNAYACAKTIR"

Emre Belözoğlu'nun imzası öncesinde açıklamalarda bulunan Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ise yaptığı açıklamada, "Emre Belözoğlu ile tanışıklığım çok eskiye dayanır. Emre Türkiye'nin en önemli oyuncusudur." dedi.

İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü olarak tek eksiklerinin Avrupa tecrübesi olduğunu da belirten Gümüşdağ, "Bu açığı da Emre kardeşimizle tamamlayacağız. Çünkü o kariyerinde Galatasaray, Inter, Newcastle United, Atletico Madrid ve Fenerbahçe gibi takımlarla Avrupa liglerinde ve Avrupa kupalarında mücadele etti. Bu tecrübesinden Medipol Başakşehir olarak biz de yararlanacağız." diye konuştu.

Başkan Gümüşdağ, çok önemli bir durum, bir sakatlık olmaması halinde transferi tamamladıklarını da belirtirken, bir basın mensubunun, Emre'nin sözleşmesinin içeriğinde 'Fenerbahçe'ye karşı oynayamaz' diye bir madde olup olmadığını sorması üzerine ise "Sözleşme 2 yıllık ve imzalanan sözleşmede 'Fenerbahçe maçında oynayamaz' diye bir madde de yok. Emre Belözoğlu Fenerbahçe dahil her takıma karşı oynayacaktır. Fenerbahçe'ye karşı oynayamaz diye bir şart yok." diye cevap verdi.