2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubu’nda 12 Haziran Cuma günü Kazakistan ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı’nda genç futbolcu Emre Taşdemir, hedefleri arasında A Milli Takım’da oynamanın yanı sıra Avrupa’da da forma giymek olduğunu söyledi.

A Milli Takım’ın Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde akşam saatlerinde yaptığı antrenman öncesinde konuşan genç yıldız, “Öncelikle Bulgaristan maçında ilk onbirde forma giydiğim için çok mutlu oldum. Fatih hocama bana güvenip oynattığı için çok teşekkür ediyorum. Bizim için o karşılaşma hem benim hem de takımımız için iyi bir prova oldu. Kazakistan maçını en iyi şekilde bitirip. Türkiye’ye geri dönmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Fizik ve mental açıdan zor bir sezon geçirdik. Burası milli takım. Buraya geldiğimizde her şeyi bir tarafa bırakıyoruz. Bu formayı giymek herkese nasip olmuyor. Herkes bunun bilincinde zaten.” diye konuştu.

Bursaspor’da forma giyen oyuncu, milli takıma seçilmesi ve kariyeriyle ilgili de “İlk geldiğim gün çok heyecan vardı bende. Ama arkadaşlarım ve ağabeylerim çok yakından ilgilendi ve hemen adapte oldum. Ben üzerine çok düştüm. Açıkcası milli olmayı bekliyordum. Çok çalıştım. Fatih hoca gençlere çok önem veren birisi. Kendisinin bana çok büyük etkisi oldu. Hedeflerim arasında A Milli Takım’da oynamak vardı. Burada uzun yıllar bu formayı terletip daha sonra Avrupa’ya gitmek istiyorum.” yorumunu yaptı.