Dünya Güreş Birliği tarafından Polonya’da yapılacak 23 Yaşaltı Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stilde milli mayo giyecek sporculardan Enes Başar ve Serkan Akkoyun, altın madalya kazanarak binlerce kişiye İstiklal Marşı’nı dinletmek istediklerini söyledi.

24-29 Mart tarihleri arasında Polonya’nın Walbrzych şehrinde yapılacak U-23 Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek milli güreşçiler Enes Başar ve Serkan Akkoyun, bir kez daha zirvede yer almak istiyor.

AVRUPA ŞAMPİYONU BAŞAR: ADIMI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZDIRACAĞIM

66 kiloda ay yıldızlı mayo ile mindere çıkacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonu ve Gençler Dünya İkincisi Milli Güreşçi Enes Başar, Polonya'da da bu başarısını tekrarlamak istiyor.

Türkiye'nin madalya lokomotifinin güreş olduğunu, önlerinde efsaler bulunduğunu belirten Enes Başar, eski güreş federsayonu başkanı Hamza Yerlikaya gibi olmak istediğini de belirterek, "Teknik ekibimizle ve arkadaşlarımızla beraber verimli bir kamp dönemi geçirdik. Bu çalışmalarımızın karşılığını alarak altın madalya ile vatanıma dönmeyi hedefliyorum. Spor hayatımda örnek aldığım isim olan asrın güreşçisi Hamza Yerlikaya gibi adımı tarihe altın harflerle yazdıracağım." diye konuştu.

AKKOYUN: TÜRK MİLLETİNİN DUALARINI BEKLİYORUZ

Yıldızlar Avrupa şampiyonu ve dünya ikincisi başarılı sporcu Serkan Akkoyun da Polonya'da madalya sözü veren isimlerden biri.

75 kiloda milli mayo giyeceğini hatırlatan Akkoyun, hazırlık döneminin iyi geçtiğini, Polonya'daki atmosferden korkmadığını ve güreş severlerden dua beklediğini de belirterek, "Sarıyer Kamp Eğitim Tesisleri’nde antrenörlerimizin gözetiminde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Allah’ın izniyle Polonya’da takım halinde şampiyon olmak istiyoruz. Bireysel olarak da altın madalya kazanmayı hedefliyorum. Polonya’daki atmosfer beni korkutmuyor çünkü artık bu tür ortamlara alıştım. Türk milletinin dualarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.