NBA takımlarından Oklahoma City Thunder'da basketbol kariyerini başarıyla sürdüren 25 yaşındaki milli sporcu Enes Kanter, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda iyi bir derece yaparak olimpiyatlara gitmek istediklerini söyledi.

Türk basketbol tarihinin en üst sıradan ve en genç draft edilen basketbolcusu unvanını elinde bulunduran ve halen profesyonel olarak basketbol hayatını Oklahoma City Thunder'da devam ettiren Enes Kanter, Fatih Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Cihan Haber Ajansı'na özel açıklamalarda bulunan Enes, Van'da başladığı basketbolu NBA'ye taşıdığını ve en büyük hayalinin gerçekleştiğini ifade etti.

Üzerinde çok büyük bir sorumluluk olduğunu kaydeden milli sporcu, "Çünkü orada ben kendimden önce ülkemi, dinimizi, bayrağımızı, sevdiğim değerleri, sevdiğim insanları temsil ediyorum. Bu gerçekten sorumluluk isteyen birşey. Arkadaşlarımız ve herkesin duaları ile de bunu yapmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Oklahoma City Thunder takımının bu seneki performasını da değerlendiren Enes Kanter, "Takımda bayağı sakatlıklar yaşandı. Bizim takımımızda son beş senede şampiyonluğa oynayan bir takımdı. Ve bu sakatlıklardan sonra gerçekten play off yarışında geriye düştük. Önemli oyuncularımızın sakatlanmasıyla play off'ları yapamadık. Bu da ilk senemde nazar boncuğu olsun. İlerleyen senelerde bu takım NBA'de adını finallere yazdıracak kapasitede." şeklinde konuştu.

Türk basketbolundaki başarılarını da değerlendiren milli oyuncu, "Bu sene hem Fenerbahçe Ülker olsun hem Anadolu Efes ve diğer Türk takımları olsun Avrupa'da ses getirdiler. Altyapıyada baktığımızda alttan gelen genç oyuncular NBA'de oynayacak seviyede geliyorlar. Bu da Türk basketbolunun adım adım ilerlediğini gösteriyor." dedi.

"2015 AVRUPA BASKETBOL ŞAMPİYONASI'NDA DERECE YAPARAK OLİMPİYATLARA GİTMEK İSTİYORUZ"

Milli takım hakkında ise genç basketbolcu, "Milli takım bizim için çok önemli bu yıl. Eğer bu sene iyi bir performans sergilersek iyi bir derece yaparsak daha önce katılamadığımız olimpiyatlara katılma hakkı elde edeceğiz." diyerek şöyle konuştu:

"Grubumuz çok zorlu (Almanya, İspanya, Sırbistan, İtalya, İzlanda). Ama takımda çok önemli oyuncularımız var. NBA'de ve Avrupa'da oynayan oyuncularımız var. Ve başımızda da Ergin Ataman gibi büyük bir koçumuz var. Ben bu sene çok ümitliyim. Geçen senelerde de hem dünya hem de Avrupa'da yaptıkları dereceler ile ne kadar başarılı olduklarını gösterdiler. İnşallah bu eylül ayındaki turnuvada derece yapıp olimpiyatlara gitme hakkını elde etmek istiyoruz."

'Sizi yakın bir tarihte Türk basketbol liginde görebilecek miyiz?' sorusunu da "Kısmet" sözleriyle cevaplayan başarılı sporcu, şu an en büyük hedefinin bulunduğu noktanın en üst seviyesinde ülkemizi temsil etmek olduğunu ifade etti.

"FATİH ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TAKIMI’NI TEBRİK ETTİ"

Üst üste beşinci kez Türkiye şampiyonu olan Fatih Üniversitesi Basketbol Takımı oyuncularını da tebrik eden Enes Kanter, NBA Ligi’nde giydiği formaya 'Fatih Üniversitesi’ne Sevgilerle' yazıp imzalayarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Gücin'e hediye etti.