2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli takım kadrosuna alınmayan NBA'deki temsilcilerimizden Enes Kanter, sözkonusu kararın kendisini çok üzdüğünü söyledi.

"Bu konuda verilen kararın ve açıklamanın profesyonel ve milli takımımıza yakışır şekilde olmasını temenni ederdim." diyen Kanter "Sunulan sebepler gerçeği yansıtmıyor ve kadroya alınmama sebebim inandığım değerler ve siyasi görüşümdür." dedi.

Kadronun açıklanmasından sonra Facebook ve Twitter üzerinden yazılı açıklamada bulunan genç pivot kadroya alınmaması için "Vatanım adına da, demokratik değerlerimiz adına da endişe verici." değerlendirmesinde bulundu.

Kanter yaptığı açıklamada "Son iki senedir tarafımdan her ortam ve imkanda açıkça ifade ettiğim milli takımımızda görev alma arzum olmasına rağmen, bugün ortaya sunulan sebepler beni çok üzdü. Milli takımımızın ortaya koyabileceği başarıya katkı sağlama imkanımın elimden alınmasını üzüntüyle karşıladım. Milletimiz için göreve hazırdım. Ancak verilen idari karara rağmen milli takımımızı ve takım arkadaşlarımı bütün kalbimle destekliyorum. Şimdi bunları tartışmayıp milli takımımızın, ülkemizin başarısına odaklanmalıyız. Biz ancak bir, beraber ve bütün olabildiğimiz zaman Türkiye’yiz." ifadelerine yer verdi.